Voiko älypuhelin edistää hyvinvointia?

Lähes kaikilta meiltä löytyy nykyään älypuhelin, jonka hyödyistä ja haitoista voidaan olla montaa mieltä. Monelle puhelin on käden jatke, jolla hoidetaan perinteisten puheluiden ja tekstiviestien lisäksi niin moni muukin asia: laskujen maksaminen, sähköposteihin vastaaminen, somen päivittäminen… Sovelluksia on saatavilla lukemattomasti ja joka tarpeeseen.

Mä oon viimeisen vuoden aikana kiinnittänyt enemmän huomiota käyttämiini sovelluksiin. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tullessa koko ajan tärkeämmäksi osaksi elämääni, olen hankkinut muutaman helppokäyttöisen sovelluksen, joiden koen tukevan matkaani kohti terveempää ja tasapainoisempaa elämää.

StepsApp

StepsApp

Latasin StepsAppin jo kauan ennen kuin omistin minkäänlaista aktiivisuusranneketta, sillä halusin nähdä paljonko askeleita tulee päivän aikana otettua ”yrittämättä” sen kummemmin. Toisten mielestä askeleiden laskeminen on turhaa, enkä mäkään niitä mitenkään orjallisesti keräile. On kuitenkin kiva nähdä aina päivän/viikon päätteeksi, kuinka paljon tällä kertaa on tullut käveltyä.

Tämä voi myös helposti kannustaa ottamaan vielä muutaman askeleen lisää, että pääsee esim. seuraavaan tasalukuun.  Tähän tarkoitukseen löytyy varmasti vaikka miten monia sovelluksia, itse latasin satunnaisesti tämän StepsAppin ja olen ollut ihan tyytyväinen sen helppokäyttöisyyteen. Tietenkään puhelimessa oleva laskuri ei voi olla ihan tarkka, mutta on se ainakin suuntaa antava.

Relaxtopia

Relaxtopia

Tämä on tuorein hyvinvointiin liittyvä sovellukseni, jota käytän satunnaisesti. Relaxtopian avulla pääset hetkeksi rentoutumaan zen-puutarhaan, metsään tai sateen keskelle. Sovellukseen voi myös halutessaan ostaa lisää ääniteemoja. Itse oon kokenut nämä kolme ääniympäristöä riittäviksi ja oon viettänyt jokaisen parissa pieniä rentoutumishetkiä arjen keskellä.

Äänen saa ajastettua loppumaan tietyn ajan kuluttua, joten voi ihan rauhassa sulkea vaikka silmät muutamaksi minuutiksi ja unohtaa kiireen. Erityisesti rakastan kuunnella rankkasateen ääntä, kun muuten on ihan hiljaista.

WaterMinder

Waterminder

Kuten oon aiemminkin kertonut, vedenjuonti on mulle nykyään todella tärkeä osa jokaista päivää. Koska oon luonteeltani aikamoinen suorittaja, tämän sovelluksen avulla on helppo varmistaa, että juon tarpeeksi vettä. Aloittaessa sovellus laskee henkilökohtaisen päivittäisen nestetarpeen, jota sitten lähdetään täyttämään päivä kerrallaan.

Sovellukseen saa lisättyä nopeasti ja helposti erikokoisia vesimääriä, jotka sitten täyttävät mittaria tietyn määrän verran. Ainakin mulle tästä on tullut sellainen päivittäinen ”haaste”, ja pyrinkin saamaan aina sen 100 % täyteen iltaan mennessä.

Onko sulla käytössä mitään hyvinvointiin liittyvää sovellusta? En tiedä, löytyykö näitä tismalleen samoja sovelluksia kaikille puhelimille, mutta ihan varmasti vastaavia kuitenkin. Ota ihmeessä selvää, minkälaisia sovelluksia sun puhelimeesi on saatavilla.

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

6 ajatusta aiheesta “Voiko älypuhelin edistää hyvinvointia?”

 1. Mulla oli yhessä vaiheessa sellainen veden juonti appsi, missä kasvatat kukkaa. Se kasvaa ja voi hyvin, kun sinä muistat juoda. Jos taas unohdat juoda se kuihtuu. Vähänkö se motivoi juomaan vettä, ettei se kasvi vaan kuole ?

  Ladyymode.blogspot.com

  1. Hei toihan kuulostaa mahtavalta! Voin niin kuvitella, että mulle tulisi paha mieli jos mun kukka pääsisi kuihtumaan ? Et satu sen appin nimeä muistamaan?

 2. Mulla oli joskus puhelimessa askelmittari, tai no tälläkin hetkellä on tavallaan, kun se yhdistyy aktiivisuusrannekkeeseen. Mutta eniveis, en tykännyt kun se sitten laski matkoiksi kaikki nekin, mitä menin autolla, parhaimmillaan olin siis ”kävellyt” yli kymmenen kilsaa, liikkumatta oikeasti juuri ollenkaan 😀 Toiseksi taasen, mulla on harvemmin edes koiran kanssa lenkkeillessä puhelin mukana, joten niitä se ei luonnollisestikaan laskisi. Pitäis kyllä opetella ottamaan se matkaan, ihan vaan siksi että JOS sattuu jotain, niin saa apua.

  Tuon vesisovelluksen latasin nyt, se onneksi löytyi Androidillekin ja vaikuttaa tosi kivalta. Etenkin, kun sieltä saa valita kaikki muutkin nesteet kun vaan veden, kahviakin kun tulee juotua aika paljon 🙂

  1. Joo, ymmärrän hyvin tuon pointin myös! Mulla tää askelmittari-sovellus ei (kai) ota hirveästi ylimääräisiä matkoja, ainakaan en oo huomannut että tulisi kovin suuria ylityksiä siihen mitä nyt luultavasti kävelen muutenkin. Toki katson tätä aika ”löyhästi” muutenkin. Oli mulla pitkään käytössä ihan kunnon askelmittari mitä toki suosittelisin aina, jos askeleet pitää saada mitattua tarkkaan ? Mutta tosi kiva kuulla että vedenjuonti-sovellus löytyi Androidillekin! Unohdinkin mainita, että siihen saa tosiaan syötettyä monia muitakin juomia, se on kiva lisä siinä myös ☺️

 3. Tosi kiva kun esittelit näitä! En oo tiennytkään, että tuollaisia voi olla. Vesi appi meni heti kokeiluun.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *