Tältä näytti Taidelauantai 2017

Taidelauantai 2017 Kaupungintalo
Taidelauantai 2017 kettu

Huomenta! Yhtäkkiä eletäänkin jo keskiviikkoa, enkä oo vielä kaikkien työkiireiden keskellä ehtinyt jakaa teille miltä viime lauantai näytti. Täällä Lahdessa vietettiin silloin Taidelauantaita. Elo-syyskuussa vuosittain järjestettävä Taidelauantai, tai nuorisokielellä ”taiteet”, on ollut mun lähipiirissä jo pidemmän aikaa tietynlainen perinne, mutta pariin viime vuoteen kyseiseen tapahtumaan ei ole oikein tullut osallistuttua. Tänä vuonna halusin päästä tunnelmaan mukaan ja koska kaupungilla oli luvassa kaikenlaista mielenkiintoista aamusta iltaan, ehti päivän aikana nähdä yhtä jos toistakin kulttuuritapahtumaa.

Kaupungin keskustassa asumisessa on se hyvä puoli, että lähellä tapahtuu lähes aina jotain. Ensimmäisenä suuntasimmekin Kaupungintalon puistoon katsomaan kotieläimiä ja maalauksia, joita ihmiset saivat itse tehdä paikan päällä. Ilmassa oli selvästi syksyn tuntua ja tuuli oli todella kylmä, mutta onneksi sää oli kuitenkin ihan siedettävä.

Puiston jälkeen kävelimme pitkin kaupunkia, kävimme kahvilla idyllisessä Kahvila Oskarissa, tutkimme kukkakauppojen tarjontaa, shoppailimme vähän sisustusjuttuja Paperikuussa ja piipahdimme kauppatorilla katsomassa muutaman esityksen.

Taidelauantai 2017 Virasto
Taidelauantai 2017 Taidemuseo

Yksi lempipaikoistani Taidelauantain tarjonnassa on aina ollut Taidemuseo. Sinne suuntasimme myös tänä vuonna. Kuten kuvasta näkyy, esillä oli erilaisia julisteita, joista monet pistivät ajattelemaan asioita. Jopa kohta 8-vuotias löysi joitain mielenkiintoisia kuvia, vaikkei taiteesta juuri välitä.

Illalla oli myös tarjolla erilaisia tapahtumia monissa ravintoloissa, joten valitsimme kaveriporukan kanssa Ravintola Viraston ja päädyimme viettämään erityisen hauskan illan lahtelaista musiikkia kuunnellessa. Kaiken kaikkiaan päivä oli siis oikein onnistunut ja kulttuurin täyteinen.

Musta on ihanaa, kun Lahti on aktivoitunut järjestämään monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Vietitkö sä Taidelauantaita tänä vuonna?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *