Suussa sulavat suklaamuffinssit ja valkosuklaapopcorn

Lupasinkin jo polttaripostauksessa, että teen erillisen postauksen juhliin toteuttamistani herkuista. Suklaamuffinit saivat sen verran kehuja ja reseptipyyntöjä, että jaan niiden reseptin nyt teille lukijoillekin. Totta puhuakseni etsin vain satunnaisen suklaamuffinssi-reseptin Googlesta ja ryhdyin leipomaan.

En ole mikään Leipuri Hiiva, mutta muffineista tuli onneksi onnistuneita ekalla yrityksellä. Koristeluista olisi toki saanut paljonkin kauniimmat, mutta kiireessä tehdessä se meni vähän miten meni… Mutta makuhan on se tärkein juttu! Alkuperäisen ohjeen löysin täältä, itse muokkasin reseptiä vähän.

Suussa sulavat suklaamuffinssit (n. 12 kpl)

100 g maidotonta margariinia (sininen Keiju)

2 dl sokeria

2 kpl kananmunia

1 dl kauramaitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

120 g leivontasuklaata

1. Sekoita pehmennyt margariini ja sokeri keskenään.

2. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen välissä hyvin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Sekoita koko ajan.

4. Rouhi leivontasuklaa ja sekoita se taikinaan käännellen kevyesti.

5. Jaa taikina 12 muffinssimuokaan. Vuokia kannattaa olla ainakin kaksi päällekkäin, koska muffinssit ovat niin kosteita.

6. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Toisena polttariherkkuna toteutin valkosuklaapopcornit. En ole yleensä oikein suolaisen ja makea sekoitusten ystävä, mutta näistä tuli tosi herkullisia. Nämä eivät keränneet yhtä paljon kehuja kuin muffinssit, mutta hyvin ne maistuivat juhlijoille silti. Tämä herkku oli superhelppo toteuttaa, ja näyttäväthän nuo pienet kipot hurjan söpöiltä!

Valkosuklaapopcorn (8 annosta)

1/2 pss mikropopcornia (maustamaton)

100 g valkosuklaata

nompparelleja tms. koristeita

1. Valmista popcornit mikrossa ohjeen mukaan. Laita valmis popcorn tarjoilukulhoon tai yksittäisiin pikkukulhoihin ja anna jäähtyä.

2. Jäähtymistä odotellessa sulata valkosuklaa. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja lämmitä 30 s kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Sekoita joka kerran välissä.

3. Kun suklaa on sulanut, pitää toimia nopeasti. Ota lusikka, jolla “ripottelet” sulanutta suklaata popcornin päälle.

4. Koristele nompparelleilla, karkeilla tai

5. Anna suklaan jäähtyä ja tarjoile!

Molemmat herkut sopivat hyvin juhlaan kuin juhlaan, tai miksei vaikka arjen piristykseksi. Näistä saa mihin tahansa teemaan sopivia vaihtelemalla koristeita – käytä mielikuvitusta!

Kumpi herkku maistuisi sulle paremmin?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *