Social Burgerjoint Lahti – kaupungin parhaat burgerit

Kaipaatko välipäiviin helppoja ruokavinkkejä? Tekeekö jouluruoan jälkeen mieli jotain ihan muuta? Nyt seuraa ravintolavinkki etenkin lahtelaisille, mutta ei huolta – Social Burgerjoint -ravintoloita on myös kuudessa muussa kaupungissa. Lupaan että ravintola on kokeilun arvoinen, tälle paikalle jää nimittäin Mäkkäri kakkoseksi! Ja moni muukin paikka, itse en ole syönyt parempaa hampurilaista koko kaupungissa.

Lahteen avattiin lokakuussa tosiaan uusi burger-paikka, joka me käytiin testaamassa marraskuussa. Kuukauden aikana olin kuullut jo monelta hyvää paikan parmesaaniranskalaisista ja yksinkertaisen hyvistä hampurilaisista, joten halusin tietysti päästä maistamaan niitä itsekin.

Social Burger Joint since 2016
Social Burger Joint parmesaaniranskalaiset
Coca-Cola Zero

Burger, jossa on runsaasti makua ja sopivasti täytteitä

Valitsin listalta Wallstreet-juustohampurilaisen (11,50 e), johon tulee Wallstreet-majoneesia, salaattia, pikkelöityä punasipulia, juustoa, ilmakuivattua kinkkua, ketsuppia, briossia ja iso naudanlihapihvi. Burgerissa oli juuri sopivasti täytteitä, runsaasti makua, vähän raikkautta ja pientä tulisuutta. Pihvi oli todella muhkea, joten tämä sopii ainakin lihan ystävälle. Jos jotain miinusta pitäisi antaa, ilmakuivattu kinkku oli jokseenkin sitkeää purtavaa. Siitäkin selvittiin, koska hampurilainen tuli kätevässä paperipussukassa, jossa se oli helppo syödä.

Lisäkkeeksi otin tosiaan ranskalaiset, joiden päälle oli ripoteltu parmesaanilastuja (3,50 e). Lastut olivat kiva lisä annokseen, mutta juuston luonteesta johtuen ne kuivahtivat nopeasti korpuiksi. Ihanan rapeiden ranskalaisten kanssa tarjoiltiin itsetehtyä ketsuppia, jonka maku oli kieltämättä hyvin erilainen kaupan ketsuppeihin verrattuna – ehkä jopa vähän kitkerä.

Listalla on yhteensä kahdeksan kohtuuhintaista burgeria, mukaan lukien kausittain vaihtuva kausiburgeri sekä kuukausittain vaihtuva kuukausiburgeri. Tykkään vaihtuvien burgerien ajatuksesta, koska se mahdollistaa uusien makujen maistamisen. Listalta löytyy myös kaksi vegaanista hampurilaista, joita olen kuullut kehuttavan. Koko menun näet täältä.

Social Burger Joint
Social Burger Joint Wallstreet Burger

Ravintolaketju luonnehtii itseään näin: ”Maailma on sekava. Me päätimme tehdä siitä yksinkertaisemman. Social Burgerjointin konsepti on simppeli: pihvi on tärkein.” Tämä ajatus oli aistittavissa paikan päällä. Social Burgerjoint on rouhea, simppeli paikka, josta saa rehellisen hyvää ruokaa. Pääpaino on yksinkertaisissa raaka-aineissa, jotka maistuvat hyvältä yhdessä.

Yllätyin siitä, miten pieni ravintola oli, mutta toisaalta sen mieltääkin lähinnä pikaruokapaikaksi, jossa vietetään aikaa max. tunti. Jos SBJ Lahti alkoi kiinnostaa ja aiot käydä paikan päällä (tai tilata ruokaa Woltin kautta, sekin onnistuu!), ajantasaiset aukioloajat näet tästä. Ravintola sijaitsee ihan kauppatorin lähellä osoitteessa Mariankatu 10-12.

Oletko käynyt Social Burgerjointissa (Lahdessa tai muissa kaupungeissa)? Mistä sun mielestä saa kaikkein parhaat burgerit?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *