Satokauden hedelmäsalaatti ananaskulhossa

Päätitkö, että uuden vuoden kunniaksi syöt entistä enemmän vihanneksia ja hedelmiä? Haluaisitko herkutella, mutta vähän kevyemmin? Kokeile tehdä hedelmäsalaatti kaiverretun ananaksen kuoreen. Raikas ja värikäs ananaskulho tarjoaa sekä silmänruokaa että mahdollisuuden saada päivän hedelmäannos helposti täyteen. Tämä tuo hyvää oloa harmaaseenkin päivään!

Idean tähän reseptiin sain k-ruoka.fi-sivustolta.

Satokauden hedelmäsalaatti ananaskulhossa

Satokauden hedelmäsalaatti ananaskulhossa

 • 1 kypsä ananas
 • 2 appelsiinia
 • 1 sweetie
 • 2 banaania
 • 1/2 rs viinirypäleitä
 • Kourallinen pensasmustikoita
 • 1 dl hedelmämehua
 • (1/2 pro hedelmäcocktail)
 • Halutessasi minttua tai sitruunamelissaa

1. Halkaise ananas pituussuunnassa. Itse jätin lehtiosan suosiolla toiseen puolikkaaseen, mutta senkin voi yrittää halkaista.
2. Tee ananaksen puolikkaisiin ensin veitsellä viillot pitkittäin sekä poikittain ja kaiverra sitten hedelmäliha lusikalla kuoresta. Varmista, että ananas on riittävän kypsä, se helpottaa puuhaa. Irrota kova keskusta ja leikkaa muu hedelmäliha kuutioiksi.
3. Leikkaa myös muut valitsemasi hedelmät suuhun sopiviksi paloiksi ja lisää kaikki hedelmäpalat ananaksen kuoriin. Itse käytin pohjana valmista hedelmäcocktailia, koska ananaskulhoihin mahtuu todella paljon hedelmiä.
4. Kaada päälle hedelmämehu (ananas tai appelsiini toimii hyvin) ja koristele halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.

Hedelmäsalaatti ananaskulhossa

Hyödynnä satokauden hedelmiä

Hedelmäsalaatin voi tietysti tehdä juuri niistä omista lempihedelmistä, mutta yksi hyvä idea on hyödyntää satokauden hedelmiä. Tiedätkö, mitkä hedelmät ovat sesongissa tammi-helmikuussa?

Appelsiini

Kaikille tuttu C-vitamiinipommi appelsiini tuo hedelmäsalaattiin raikkautta ja väriä. Makein syöntiappelsiini on napa-appelsiini, jonka kärjessä kasvaa toinen pienempi hedelmä. Vaihtelun vuoksi kokeile myös trendikästä veriappelsiinia.

Sweetie

Suomalaisille vieraampi sweetie on risteytetty 80-luvulla pomelosta ja greipistä. Vihreästä kuoresta tunnistettava hedelmä on paljon makeampi kuin greippi, mutta ei kuitenkaan sisällä sen enempää sokeria.

Pomelo

Myös sitrushedelmistä suurikokoisin pomelo on meille suomalaisille vieraampi hedelmä. Paksu keltainen kuori suojaa hedelmää kuivumiselta. Se kuoritaan samalla tavalla kuin appelsiini. Vitamiinirikkaalla pomelolla on flunssaa torjuvia vaikutuksia.

Satokauden hedelmäsalaatti

Näin helposti syntyy satokauden hedelmäsalaatti. Kesäisin korvaisin sitrushedelmät ainakin tuoreilla mansikoilla. Voisin kuvitella, että kuvissakin näkyvät passionhedelmät taas toisivat pientä eksotiikkaa näihin kulhoihin lisättynä.

Mitä hedelmiä sun hedelmäsalaattiin tulee? Oletko sitrushedelmien ystävä? Rentoa viikonloppua!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

8 ajatusta aiheesta “Satokauden hedelmäsalaatti ananaskulhossa”

 1. Nam kuinka herkulliset esillepanot ja kuvat!
  Näin myös tämän reseptin K-ruokalehdessä ja mies sanoi heti, että tätä on pakko testata 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *