Salaatti, joka maistuu kesältä

Pikkuhiljaa aletaan olla taas siinä pisteessä, joka tulee vastaan joka vuosi ja tuntuu aina yhtä kurjalta. Ainakin omasta mielestäni. Kesä lähestyy uhkaavasti loppuaan ja illat pimenevät hurjaa vauhtia.

Toki, alkusyksy on kaunista aikaa ja tuleehan se kesä aina ensi vuonna, mutta mulla on aina valtavan suuria vaikeuksia sopeutua pimeimpään ja kylmimpään aikaamme täällä Suomessa. Viimeiset puoli vuotta on olleet muutenkin yhtä hullunmyllyä ja vuosi 2020 tulee jäämään historiaan monella tavalla, mutta ei ainakaan positiivisessa mielessä.

Tällä hetkellä, koronatilanteen eläessä jatkuvasti, tuntuu että matka seuraavaan kesään on loputtoman pitkä. Ehkä jopa vähän pelottaa, millä tolalla maailma on, jos sinne asti selvitään. Vähän dramaattista, juu, mutta ei tätä koko maailmaa ravistavaa sairautta oikein voi sivuuttaakaan – saati olla miettimättä.

Tuntuu, että juuri nyt mä tarvitsen entistä enemmän omaa pientä pakopaikkaani. Tätä blogia, jossa mulla on mahdollisuus hallita asioita, kun muu maailma heittää kärrynpyörää. Otetaan ilo irti vielä viimeisistä kesähetkistä. Tehdään salaatti, joka muistuttaa auringosta, kesäpäivästä, väreistä ja vapaudesta.

Salaatti joka maistuu kesältä
Kesäsalaatti mansikka

Salaatti, joka maistuu kesältä (2 annosta)

 • 1/2 pss Frisee-salaattia
 • Kourallinen miniluumutomaatteja
 • 1/2 avokaado
 • 1/2 prk pieniä mozzarella-palloja
 • Tuoreita mansikoita
 • Cashewpähkinöitä
 • Herneitä

Tee lautaselle pohja salaatinlehdistä. Leikkaa miniluumutomaatit puoliksi pituussunnassa ja asettele ne salaatin päälle. Paloittele mansikat ja avokaado ja asettele ne tomaatin puolikkaiden päälle. Ripottele päälle cashewpähkinöitä, mozzarella-palloja ja herneitä.

Salaattiin voit tietysti laittaa ihan mitä itse haluat, mutta yllä mainitut ainekset tekivät siitä mun makuuni erityisen kesäisen. Ensimmäisen kerran tein tätä keskikesällä, jolloin herneet ja mansikat olivat parhaimmillaan. Näin elokuun lopulla on haastavampaa löytää hyviä mansikoita, mutta monissa kaupoissa on erillinen marja-hylly, mistä niitä voi etsiä. Mansikka on kuitenkin aina mansikka ja ainakin mulle se merkitsee vahvasti kesää.

Kesäsalaatit

Jos kesäisen salaatin tekeminen ei nappaa, toivottavasti nämä aurinkoisena kesäpäivänä otetut kuvat kuitenkin tuovat vähän lisäenergiaa päivääsi. Muistathan, että rankkoinakin aikoina sulla on oikeus pysähtyä, hengittää ja nauttia. Edes pienen hetken ajan.

Mikä ruoka tuo sulle kesän mieleen? Onko sun vaikea luopua kesästä, vai painatko jo täysillä kohti syksyä?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

8 ajatusta aiheesta “Salaatti, joka maistuu kesältä”

 1. Kesäinen salaattiresepti menee kyllä talteen myöhempää käyttöä varten 🙂 kiva saada uutta inspiraatiota salaattiin ja tätä voi näppärästi fiksata sesongin mukaan 🙂 mutta nyt kesällä mansikat ja herneet ovat niin se juttu joka tuo kesämuistot mieleen 🙂

  On kyllä haikea olo kun kesä pikkuhiljaa hiipuu :/ kun oli erittäin raskas alkuvuosi ja kevät sekä päälle raskas loppukesä omassa elämässä. Tuntuu haikealta, että tämä oli nyt viimeinen yhteinen kesä pariskuntana. Kaikki hyvä päättyy aikanaan vaikka vaikeinta on irtipäästäminen. Uskon että tuleva syksy tuo elämään jotain uutta mukanaan 🙂

  Paljon tsemppiä tulevaan syksyyn! Ja nautitaan vielä kesäisistä lämpimistä päivistä 🙂

  1. Ihana juttu! Tää on tosi simppeli resepti, mutta kuitenkin monipuolinen. Sellaiset on parhaita, ainakin musta.

   Tää vuosi on ollut kyllä aika hurja ja rankka monella tapaa – siinä on sun kanssa niin samoilla linjoilla. Ja teillä on takana pitkä yhteinen taival, joten en ihmettele yhtään, että on haikea olo. Toivottavasti syksy tuo sulle mukanaan kaikkea uutta ja ihanaa, lempeitä tuulia <3

 2. Mansikat salaatissa on kyllä niin <3. Tykkään jotenkin tästä välivaiheesta, että on aurinkoista, mutta kuitenkin on jo vähän viileämpää. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *