Riisipaperirullat

Riisipaperirullat ainekset

Löysin vihdoin tarpeeksi aikaa ja mielenkiintoa testata riisipaperirullien tekoa. Muita nimityksiä näille rullille on esim. vietnamilaiset kesärullat ja tuorerullat, sillä näitä ei kypsennetä millään lailla. Olin miettinyt näiden valmistamista jo monta viikkoa, mutta aina tuli jotain esteitä.

No, tänään ryhdyin tuumasta toimeen ja yllätyin miten helppo niitä oikeastaan oli valmistaa. Suurin vaiva oli pilkkoa kurkku ja porkkana tarpeeksi pieniksi suikaleiksi, jotta rullien kasaaminen onnistui. Tarkoituksena on, että rullissa on runsaasti tuoreita kasviksia ja joku proteiinin lähde. Itse käytin tällä kertaa keskikokoisia katkarapuja.

Ainekset riisipaperirulliin

  • riisi- tai lasinuudeleita
  • riisipaperia
  • porkkanaa
  • kurkkua
  • jotain vihreää salaattia, itse käytin Salanovaa 
  • proteiinia kuten katkarapuja tai lohta

Toiset lisäävät riisipaperirulliin esim. avokadoa, sieniä, pavunituja ja erilaisia yrttejä. Kannattaa käyttää mielikuvitusta ja mennä omien mieltymyksien mukaan. Itse pidän tämänkin ruoan mielellään mahdollisimman yksinkertaisena. Ensimmäisenä työvaiheena kannattaa valmistella nuudelit liottamalla niitä kuumassa vedessä noin 3 minuuttia, sen jälkeen leikkaa kurkku ja porkkana mahdollisimman ohuiksi tikuiksi.

Riisipaperirullat valmistus

Kun kaikki ainekset ovat käyttövalmiina, voi rullien kääriminen alkaa. Ota iso kulho, johon laitat reilusti lämmintä vettä. Mitä laakeampi kulho on, sen helpompi toimia. Liota riisipaperiarkki vedessä kunnes se pehmenee ja nosta se sen jälkeen lautaselle. Tämä oli hankala vaihe, sillä riisipaperi on todella ohutta ja repeilee helposti. Pienet repeämät eivät kuitenkaan haittaa mitään.

Kun paperi on lautasella, ala kasaamaan täytteitä sen alareunaan. Laitoin katkaravut alimmaisiksi, jotta ne näkyvät valmiissa rullassa päällimmäisenä. Kun ainekset ovat kasassa, käännä rullan alareuna niiden päälle. Sen jälkeen käännä sivulta reunat kohti keskustaa. Nyt tarvitsee enää rullata rulla valmiiksi. Se kannattaa tehdä mahdollisimman tiukasti, jotta syöminen käy helpommin. Itse jätin osan rullista hieman löysiksi – ensikertalainen kun olin ja rullaaminen tuntui hankalalta – mutta ei se loppujen lopuksi pahemmin haitannut.

Valmiit riisipaperirullat

Nyt rulla on valmis dipattavaksi. Riisipaperirullat kannattaa tehdä heti syöntiin, sillä ne eivät säily kauaa jääkaapissa. Niitä ei myöskään kannata kasata päällekkäin, sillä tahmea riisipaperi tarttuu kiinni ja sitten saat kasan toisissaan kiinni olevia rullia. Koko tähän hommaan meni ehkä 20-30 minuuttia, ei siis todellakaan mikään paha aika.

Muutama riisipaperirulla käy erittäin hyvin vaikka lounaasta. Mutta sitten vielä se dippi! Rullat maistuvat melko tylsiltä ilman minkäänlaista dippiä. Toisaalta jos ainekset ovat oikein tuoreita ja raikkaita, maistuu se lähinnä salaatilta. Söin nimittäin pari rullaa ilman dippiä 😉 Mutta helppo dippikastike syntyy soija- tai kalakastikkeesta, jossa on ripaus chiliä.

Ootko sä koskaan tehnyt itse riisipaperirullia, tai ylipäänsä maistanut näitä? 

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *