Näin valehtelen somessa

Tämä vähän erilainen blogihaaste pyörii nyt pinnalla ja tuntui sopivalta jatkumolta viimeviikkoiseen pohdintaani, joten otin kopin Kahvimukin takaa -blogista tehdäkseni haasteesta oman version. Tässäpä siis tulee jokunen bloggaamiseen liittyvä väittämä ja vastaukseni niihin.

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.
Totta ja ei. Käyn mielelläni paikoissa, jotka miellyttävät visuaalista puoltani ja samalla ehkä tuottavat kaunista somesisältöä, mutta toisaalta käyn myös monissa paikoissa miettimättä sen kummemmin miltä se näyttää somessa. Tälläkin hetkellä majoitun hotellissa, joka ei ole mikään erityisen näyttävä paikka, mutta viihdymme täällä silti.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia. 
Pitkälti totta, kahden ensimmäisen suhteen ainakin. Mutta teen niin myös, vaikka en olisi ottamassa kuvaa annoksesta tms., koska nautin kauniista asetteluista ja viihdyn harmonisessa ympäristössä. Tottakai silti syön myös ruokaa, joka ei ole kuvauksellista koska ei aina vaan jaksa.

En ota itsestäni kuvia enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.
Enimmäkseen totta. Saatan ottaa joskus, mutta todella harvoin mä nykyään muutenkaan kuvaan omaa pärstääni, meikkiä tai ei. Tosielämässä kuljen kuitenkin nykyään useinkin ilman meikkiä, joten miksei samaa voisi tehdä somessa…

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan brändiäni.
Hmm.. mitenhän tää nyt pitäisi käsittää? Tottakai teen niitä asioita ja kirjoitan niistä asioista, jotka sopivat blogin aihealueeseen ja tyyliin ja jotka siten auttavat rakentamaan tätä blogia ja sen brändiä – eikö se ole enemmän tai vähemmän meidän kaikkien bloggaajien tavoite?

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalta.
Totta. Käsittelen jotakuinkin kaikki kuvat niin että lopputulos näyttää ainakin omaan silmääni hyvältä, eivätkä omakuvat ole missään nimessä poikkeus. Usein kuvakulman valitseminen huolella tosin tekee jo ihmeitä ja valon lisääminen kuvaan kuin kuvaan virkistää ilmettä kummasti. Rakastan valoisia, raikkaita, teräviä kuvia enkä ole valmis tinkimään niistä kuin pakon edessä.

Silottelen elämääni somessa.
Tästä olikin jo vähän puhe viime viikolla eli sanotaan että totta ja ei. Jätän tiettyjä juttuja kertomatta koska moni asia on yksityinen ja vaikuttaa muihinkin ihmisiin kuin itseeni – ja koska haluan pitää someni pääasiassa positiivisena paikkana.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.
Enpä juuri. Valitsen vain ne yhteistyökumppanit, jotka sopivat blogin tyyliin ja joiden kanssa yhteistyötä tehdessä voin olla rehellinen teille lukijoille.

Bloggaajien elämä on glamourista.
No ei ainakaan tällä bloggaajalla, enkä usko että kovin monella muullakaan. Kuten sanottu, jokaisella meistä tapahtuu someverhon takana paljon asioita, joista me muut ei voida tietää. Ulospäin erilaisissa tapahtumissa juokseminen ja skumppalasien kilistely ehkä näyttää aikamoiselta glamourilta, mutta se on loppujen lopuksi aika pieni osa elämää jopa niillä bloggaajilla, jotka näyttäisivät aina olevan joissain tapahtumissa mukana.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.
Totta. Ottaisin tosin tuon Instagram-etuliitteen pois, koska jo nuoresta pitäen kamera käteen kasvaneena sitä on tottunut katsomaan asioita kameran linssin läpi ja usein tulee sellainen fiilis että hei, tosta saisi kivan kuvan.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.
En todellakaan. Muutenkin tässä ollaan kaukana sellaisesta lukijakunnasta, että musta jaksettaisiin mitään turhanpäiväisiä keskusteluja käydä keskustelupalstoilla, mutta en kyllä tajua tota Jodelia muutenkaan. Kerran yritin sitä selailla, mutta keksin ajalleni todella paljon järkevämpääkin tekemistä.

Tutustun blogin/somen kautta ihmisiin, joiden toivon auttavan itseni kuuluisuuteen.
Ei. Tutustun muihin bloggaajiin ja vaikuttajiin ihan puhtaasta mielenkiinnosta ja myös vähän vertaistuellisista syistä. On kiva kun voi jutella jonkun ”samalla alalla” olevan kanssa.

Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat vapaaehtoisesti esillä.
Totta ja ei. Kenenkään yksityiselämää ei pidä mennä kaivelemaan, jos bloggaaja on tehnyt selväksi että esim. haluaa pitää perheensä yksityisenä. Päättömien juorujen levittämisessä ei myöskään ole mitään järkeä ja pahimmassa tapauksessa ne voivat vahingoittaa ihmistä ja tämän läheisiä pahasti. Toki kuitenkin asiallista keskustelua voi käydä ihmisistä, jotka itse ovat valinneet tulla somessa esiin.

Vietän aikaa vain muiden bloggaajien ja alaa ymmärtävien kanssa. 
Joskus toivon, että tämä olisi enemmän totta. Lähipiirissäni ei ole juurikaan bloggaajia tai ainakaan samantyyppisiä tavoitteita omaavia vaikuttajia. Tiedän, että olen joskus ns. ei-bloggaajien mielestä rasittava, kun lähes kaikesta on otettava kuvia ja asioille on kehitettävä joku kiinnostava tarina – juuri siksi se vertaistuki olisikin tärkeää. On ihanaa viettää aikaa myös blogimaailman ulkopuolella, mutta joskus sitä vain tarvitsee jonkun joka on tismalleen samassa tilanteessa. Lisää verkostoitumista siis!

Haaste:

  • Kerro keneltä sait haasteen
  • Vastaa väittämiin
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää ja vastaa myös siihen itse
  • Haasta uusi bloggaaja mukaan

Haaste lähtee eteenpäin Hey girl -blogin Marikalle, tehkää toki muutkin tää!

Mitä ajatuksia tää haaste herättää sinussa lukija/kanssabloggaaja?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

2 ajatusta aiheesta “Näin valehtelen somessa”

  1. Eikä tää oli kiva haaste niin täysin erilainen ! Samaistun tuohon "voisi olla enemmän bloggaaja ystäviä", koska mulla on muutama, mutta eri kaupungeissa. Olisi kiva, jos olisi tuttu samalta paikkakunnalta tai läheltä niin voisi mennä, vaikka yhdessä ottamaan asukuvia. 🙂
    Kivan erilainen postaus ja voisin itsekin tän toteuttaa!

    https://www.siirikiviharju.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *