Myönnän, olen Netflix-koukussa

Koska vietin taas kerran sateista sairaspäivää täällä neljän seinän sisällä, on takki aika tyhjä ja mitään sanottavaa ei tunnu löytyvän. Päätin viettää kerrankin koko päivän sängyn pohjalla, siis ihan oikeasti tekemättä mitään muuta – ja mikäs sen parempi seuralainen siihen kuin Netflix.

Mulla on ollut Netflix käytössä nyt vuoden ajan. Katson lähes kaiken suoraan netistä, television avaan ehkä kerran viikossa, jos sitäkään. Katson Netflixiä kun syön, meikkaan, teen läksyjä, siivoan, kun on tylsää, ruokatunnilla, tai ihan vaan silloin kun huvittaa. Voi siis melko varmaksi sanoa, että koukussa ollaan. Jouduin joskus aikoinaan jopa ottamaan puhelimeeni rajattoman netin, sillä katson valtaosan ajasta sarjoja juurikin puhelimen kautta.

Alkuun katsoin läpi Frendit, Ensisilmäyksellä, Modernin perheen ja muut ”helpot suosikit”. Sittemmin aloin etsimään vähän laajemmin katsottavaa, ja tässä muutama suosikki kuluneen vuoden ajalta.

Orange Is the New Black


Tämä ensimmäisenä siksi, että koukutuin siihen ihan täysin viime kesänä. Katsoin kaikki kolme kautta ennätysajassa, ja siitä päivästä lähtien oon odottanut neljättä kautta kuin kuuta nousevaa. Kohta odotus vihdoin palkitaan, uusi kausi alkaa nimittäin 17.6.! En malta odottaa. Itse sarja on varmasti monille tuttu. Naisvankiladraamaa höystettynä mustalla huumorilla. Jotkut kohdat olivat mulle jopa vähän liian mustia, vaikka aika kieroutuneen huumorintajun omistankin. Tykkään silti tästä sarjasta.

Scream


Seuraavaksi uusin löytöni, johon itse asiassa törmäsin vasta maanantaina. Tai siis olihan Netflix sitä mulle ehdottanut jo moneen otteeseen (kauhuinnostukseni tietäen…), mutta olin päättänyt etten jaksa katsoa sitä. Huono päätös! Oon katsonut viimeisen kahden päivän aikana lähes koko ensimmäisen kauden jaksot. Kertoo varmaan jotain sarjan kiehtovuudesta. Toinen kausi tästä on muuten juuri meneillään – ulkona on tällä hetkellä kaksi ensimmäistä jaksoa ja lisää tulee viikottain. Jes!

Jos olette alkuperäisistä Scream-elokuvista samaa mieltä kuin mä (ei hyvää sanottavaa), ette ehkä innostu aluksi tästä sarjastakaan. Suosittelen kuitenkin katsomaan, jos kauhu kiinnostaa yhtään. Ensimmäinen jakso ei vielä vakuuttanut mua kokonaan teinihömpötyksellään, mutta sarja on tehty kiinnostavalla tavalla ja siinä viljellään sarkasmia juuri sopivasti.

American Horror Story


No nyt kun kauhun makuun päästiin… Oon maininnut tästä sarjasta ennenkin, mutta kerta kiellon päälle. Kolmas kausi noitatalossa oli edelleen suosikkini, mutta vähän aikaa sitten Netflixiin ilmestyi myös neljäs: Freak Show. Katsoin tosin kauden jo Katsomosta ennen kuin se ilmestyi Netflixiin (logiikka?). Neljäs kausi oli paljon raaempi kuin kolmas, ehkä jopa kaikista tähän astisista hurjin, mutta jotain siitä jäi silti mielestäni puuttumaan.

Näissä kauhusarjoissa (viitaten tähän ja Screamiin) on kuitenkin se hyvä puoli, että niissä on muutakin kuin pelkkää silpomista ja verta. Niihin mahtuu paljon laajempi juoni kuin elokuviin, ja joskus juonenkäänteet saattavat käydä jopa yllättäviksi – muut kauhuleffafanit varmaan voivat yhtyä siihen, että on erittäin harvinaista jos joku uusi kauhuleffa pystyy tarjoamaan uusia näkökulmia. Viidettä kautta odotellessa!

Sleepy Hollow


Vielä yksi. Lupaan että tämän jälkeen kauhu on käsitelty! Itse en kyllä edes miellä tätä varsinaiseksi kauhuksi – enemmänkin ehkä joku historiaan liittyvä jännäri höystettynä nykyaikaisilla juonenkäänteillä. Ykköskauden tästä sarjasta katsoin jo vuosia sitten Subilta.

Myös kakkoskausi esitettiin siellä muistaakseni viime kesänä, mutta se ei jaksanut kiinnostaa silloin tarpeeksi. Nyt sekin onneksi löytyy Netflixistä, joten voin hypätä tämän pariin kunhan saan Screamin katsottua loppuun. Päähenkilö on 1700-luvulta nykyaikaan päätynyt uskomattoman sympaattinen Ichabod Crane, joka jahtaa päätöntä ratsumiestä poliisi Abbien kanssa. Vanha tarina herätetty hienosti henkiin.

Gossip Girl


No niin, lupasinhan että kauhu on nyt käsitelty. Tässä sarjassa ei ole oikeastaan mitään uutta, mutta yllätin itseni katsomasta jo viidettä kautta. Joskus aikoinaan taisin jättää sarjan kesken kolmannella kaudella, sillä se ei vain jaksanut kiinnostaa tarpeeksi. Ehkä nyt kun olen itsekin aikuistunut jonkin verran, on mukavampi katsoa kun entisen lempisarjan hahmotkin kasvavat aikuisiksi, menevät naimisiin ja saavat lapsia – unohtamatta kuitenkaan kiristystä ja juonittelua.

Orphan Black


Tässä toinen sarja, jota aloin katsomaan vastikään ja koukutuin heti. En ole ehtinyt vielä paria ensimmäistä jaksoa pidemmälle, mutta tästä on neljä kautta Netflixissä, joten katsottavaa riittää. Sarja alkaa siitä, kun päähenkilö Sarah Manning törmää kaksoisolentoonsa, joka tekee itsemurhan. Tämä on vasta alkua, koska myöhemmin Sarah löytää kymmeniä klooneja itsestään. Kuinka tämä nyt ei olisi mielenkiintoista katsottavaa!

The Carrie Diaries


Jos olen vannoutunut kauhufani, olen vähintäänkin yhtä suuri Sinkkuelämää-fani. Multa löytyy mm. se kokoelmaboksi, jossa on kaikki kuusi tuotantokautta. Siksi olin enemmän kuin innoissani muutama vuosi sitten, kun kuulin että Carrien nuoruusvuosista tehdään uusi sarja. Katsoin molemmat tuotantokaudet aikoinaan televisiosta, mutta sarjan tultua Netflixiin, oli se tietysti pakko katsoa uudemman kerran.

Ikäväkseni jouduin huomaamaan, että tämän kanssa kävi päinvastoin kuin GG:n kanssa. Oma aikuistumiseni sai mut vähän kyllästymään tähän teinisarjaan puolivälissä ensimmäistä kautta. Katsoin sen silti loppuun asti, ja suosittelen jokaista Sinkkuelämään aikoinaan hurahtanutta tekemään niin.

Narcos


Mainittakoon viimeisenä Narcos, johon tutustuin joskus vahingossa poikaystävän kautta. Tällaiset tosielämään pohjautuvat tarinat eivät yleensä sytytä kamalasti, mutta ajattelin antaa tälle kuitenkin mahdollisuuden. Sarja kertoo kolumbialaisen huumeparoni Pablo Escobarin elämästä ja huumekartellien toiminnasta. Tästä sarjasta ei puutu väkivaltaa ja toimintaa.

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *