Mindfulness osana hyvinvointia

Mindfulness flower

Onko sulla vaikeuksia keskittyä yhteen asiaan kerrallaan? Onko aina kiire jonnekin? Tuntuuko, että hetkessä eläminen on vaikeaa? Jos vastasit johonkin näistä kyllä, suosittelen lukemaan tämän postauksen.

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo on suosittu tapa harjoittaa tietoisuutta ja hetkessä olemista. Nykyään kaikilla on jatkuva kiire ja tarve tehdä koko ajan jotain. Lisäksi älypuhelimet ja jatkuvat ärsykkeet vaikeuttavat keskittymistä ja oman kehon kuuntelemista. Toisinaan olisi hyvä vain hiljentyä ja rauhoittua hetkeksi. Tietoisuustaitoja voi kehittää erilaisilla kursseilla, mutta harjoituksia voi hyvin tehdä myös kotioloissa.

Mindfulness voi olla avuksi masennukseen, ahdistukseen, stressiin ja se voi toimia jopa kivun lievittämisessä. Se on askel kohti onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää, parantaa keskittymiskykyä ja muistia, ja voi lisätä luovuutta sekä oppimistaitoja. Tarkoitus on oppia kuuntelemaan ja hyväksymään omaa kehoa sekä mieltä.

Mindfulness osana hyvinvointia

Yleisimpiä mindfulness-harjoituksia ovat hengitysharjoitukset. Muutaman minuutin rauhoittuminen esim. iltaisin on loistava keino helpottaa nukahtamista ja vaikuttaa yöunien laatuun. Tällä sivustolla on paljon erilaisia harjoituksia, joista voit valita parhaiten omaan tarpeeseesi sopivat.

Harjoitukset ovat erityyppisiä ja voivat kestää muutamasta minuutista n. 20 minuuttiin. Esim. stressinsietokyvyn parantamiseen ja uniongelmien kanssa kamppaileville löytyy todella hyviä rentoutusharjoituksia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mitään haittaa siitä ei ainakaan voi olla. Linkkaamani Oiva-sivuston harjoituksia voi tehdä kirjautumatta sivustolle, mutta kirjautuneena pääsee mm. kirjaamaan asioita päiväkirjaan. Oivan voi ladata myös puhelinsovelluksena, jos se tuntuu helppokäyttöisemmältä niin.

Oletko sä tutustunut mindfulnessiin aiemmin? Mitä olet mieltä siitä? Mukavaa torstaita!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *