Makeannälkä? Tee friikkipirtelö!

Mulle tuli yksi päivä tarve heittää säännöt ja ohjeet nurkkaan, ja nauttia oikein kunnon överijälkiruoka ilman huonoa omaatuntoa. Oon niin tottunut miettimään mitä saa syödä ja mitä ei, että joskus on kiva vähän irrotella. Tietysti silloinkin täytyy huomioida tietyt jutut, esimerkiksi maitoa en pysty käyttämään lainkaan, joten sen korvaan automaattisesti yleensä kauramaidolla.

Joka tapauksessa, olin aiemmin törmännyt Instagramissa kuviin Australiasta tännekin rantautuneista friikkipirtelöistä (#freakshake, #extremeshake…) ja halusin kokeilla sellaisen toteuttamista. Toteutus oli itse asiassa tosi helppoa, ja olipa ihan hauskaa tehdä ainaisten terveellisten smoothieiden sijaan ihan kunnon pirtelö. Kerrankin ei ollut myöskään väliä, kuinka paljon sotkee – tässä tapauksessa sotkuisuus ja huolettomuus on jopa hyvä juttu.

Friikkipirtelö

Freak shake eli friikkipirtelö

1 1/2 dl suklaarouhejäätelöä

1 1/2 dl vaniljajäätelöä

loraus kauramaitoa

kinuskikastiketta

kermavaahtoa

suklaaströsseleitä

keksi

2 minidonitsia

Tällaisenhan voi toteuttaa aivan oman mielen mukaan, ja vain mielikuvitus on rajana. Mun käyttämät ainekset ovat esimerkki. Annoksesta tuli kyllä iso, enkä olisi millään pystynyt juomaan koko pirtelöä kerralla. Ainakaan ei tämän jälkeen ihan heti tehnyt mieli makeaa!  

Löydät mainioita friikkipirtelö-reseptejä myös näistä blogeista:

Blurred Esquisse – Freaky Friday eli täysin överi suklaafriikkipirtelö

Lilou’s Crush – Friikkipirtelöresepti

Iidan matkassa – Uusi vuosi ja friikkipirtelö

Kolmistaan – Överi-milkshake ja Homer Simpsonin tunnustukset

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *