Lahden Suolahuone ja suolahoidon hyödyt

Kerroin vähän aikaa sitten käyneeni ensimmäistä kertaa elämässäni suolahoidossa. Aihe kiinnosti teistä montaa ja pyysitte että kertoisin siitä enemmän. Tässä siis tulee lisätietoa Suolahuoneesta postauksen verran!

Suolahoito käytännössä

Suolahuone on luonnonmukainen hoito hengitystie- ja iho-ongelmiin. Suolahoito tapahtuu kauttaaltaan suolalla vuoratussa huoneessa ja se kestää 40 minuuttia. Hoitava tekijä on hengitysilma, johon puhalletaan hoidon aikana suolageneraattorilla tehtyä hienojakoista suolapölyä. Alkuun huoneessa saattaa tuntua tukalalta ja itselläni tuntui hetken ajan jopa siltä, että henki ei kulje kunnolla. Tunne meni kuitenkin ohi nopeasti ja sen jälkeen oli helpompi rentoutua.

Rentoutumista edesauttavat pehmustetut tuolit ja lisätyynyt, huoneessa soiva musiikki ja mukaan saa halutessaan vaikka aikakauslehden. Huomioi kuitenkin, että huoneseen mahtuu 6 ihmistä, joten jaat sen todennäköisesti tuntemattomien kanssa. Lisämaksusta saatavilla on myös yksityisaika omalle porukalle.

Huoneeseen voi mennä arkivaatteet päällä, jolloin saat kaavun suojaamaan vaatteitasi (suolapöly tarttuu herkästi vaatteisiin), mutta jos haluat hoitaa ihoa, on suositeltavaa mennä uimapuvussa tai muuten vähemmällä vaatetuksella. Suolahoito sopii periaatteessa kaikille, mutta mm. syöpäsairaiden, raskaana olevien tai verenohennuslääkettä käyttävien on syytä keskustella hoidosta lääkärin kanssa.

Lahden Suolahuone

Suolahoidon hyödyt

Suolahoidosta voi olla hyötyä moniin erilaisiin sairauksiin. Suolalla on antiseptisiä ominaisuuksia, joten se vähentää bakteereja ja ehkäisee niiden kiinnittymistä limakalvoille. Lisäksi se sitoo kosteutta ja pehmittää ihoa. Itse menin hoitoon pitkittyneen poskiontelotulehduksen aikana ja koen, että se auttoi pahimpaan tukkoisuuteen ja sen aiheuttamiin särkyihin. Hoidon jälkeen huulilla maistui suola, hengittäminen oli helpompaa ja paljaana ollut iho tuntui pehmeämmältä. Parhaan hyödyn hoidosta saa käymällä siinä säännöllisesti.

Suolahoito voi auttaa mm.

 • hengitystiesairauksiin, allergioihin ja flunssan hoitoon
 • homepölyaltistukseen
 • kosteuttamaan ihoa ja lievittämään iho-ongelmia
 • lievittämään stressiä ja päänsärkyä
 • poistamaan elimistöstä myrkyllisiä aineita

Lahden Suolahuone sijaitsee Lahden keskustassa osoitteessa Vuorikatu 25 C. Huone löytyy rappukäytävän ensimmäisestä kerroksesta ja sisään pääsee ovikelloa soittamalla. Hoitoajan voi varata puhelimitse tai käytössäsi on myös helppo nettiajanvaraus. Yksi hoitokerta maksaa 20 e, muun hinnaston näet täältä.

Oletko sä käynyt koskaan suolahoidossa? Koitko sen hyödylliseksi?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

12 ajatusta aiheesta “Lahden Suolahuone ja suolahoidon hyödyt”

 1. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, kun ei ole kun kiven heiton päässä kotoa 🙂 Mulla on itse asiassa mietinnässä sellainen yllärijuttu ystäväporukalle, joten tänne jos saisi varattua oman ajan niin kuulostaa kyllä tosi kivalle vaihtoehdolle yllätyksen sisältöön!

 2. Tämä taitaa olla toinen blogijuttu suolahoidosta – ja kummatkin eri paikoista – joten onkohan tämä nyt jotenkin ihan ”in” -juttu 🙂
  Mutta ei, en ole testannut, mutta jos sopivasti osuu kohdalle, niin voisin ehkä harkita.

 3. Tää kuulosti tosi mielenkiintoiselta! Kun lähdin 2012 Torreviejaan opiskelijavaihtoon sanottiin mulle, että sen kahden suolajärven takia se on suosittu kohde mm. astmaatikoiden keskuudessa ja monella se auttaa iho-ongelmiin juurikin noiden suolajärvien takia. Vähän sama ajatus tässä, mutta todella paljon tiiviimmin – tämähän ois hyvä rentoutumiskeino kyllä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  1. Wau, Torreviejassa en oo käynyt enkä myöskään tiennyt tätä faktaa paikasta. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Joo, suolahuoneeseen on hyvin tiivistetty se suolan vaikutus, kannattaa kyllä joskus testata 🙂

 4. Mä oon käynyt viimeisen suolahoidossa 15 vuoden aikana useita kymmeniä kertoja. Astmaatikkona auttaa nopeuttamaan flunssasta toipumista. Joskun alkuun kävin 10kerran sarjan kun löysin suolahuoneen parantamaan pahentunutta astmaa. Perheen lapset ovat myös olleet pienestä pitäen mukana. Nyt jo aikuisia. Monilta antibioteilta säästytty. Nykyisin käyn heti flunssan tultua 2-3 tiheämmin niin hengittäminen on helpompaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

  1. Mahtavaa, että jaoit kokemuksesi! Hienoa kuulla, että suolahuone on auttanut teitä – toivottavasti siitä löytyy monelle muullekin apu. Itsekin aion käydä tulevaisuudessa uudestaan 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *