Kun et hallitse enää elämääsi

”No mikä sulla nyt taas on?” Kysymys, johon en oo osannut vastata enää viikkokausiin. Yleensä tyydyn sanomaan, että pitkittynyt flunssa. Sitähän mulle hoitajatkin hokevat koko ajan.

Viime viikolla sain uusimman diagnoosin – krooninen nielutulehdus. En edes tiennyt, että nielutulehdus voi kroonistua, mutta kas kummaa. Käytännössä mun nielu on siis jatkuvassa tulehdustilassa, aina niin turvonnut että syöminen ja joskus jopa hengittäminen tuottavat vaikeuksia.

Tämä lisättiin mun aiempien diagnoosien joukkoon, joita näkyikin kertyneen viimeisen vuoden ajalta kymmenisen kappaletta. Mitään ei voida tehdä, mitään varsinaista parannuskeinoa ei ole. Lepää ja odota, että olo alkaisi kohentumaan.

Niinpä odotin ja etsin aikaa levolle. Ruokahalua ei ollut, mutta söin silti. En saanut unta, mutta yritin nukkua. Vointi oli jo hieman parempi.

Kun et hallitse enää elämääsi

Aamulla olin lähdössä töihin, kunnes yhtäkkiä olo romahti ja aloin oksentelemaan todella rajusti. Huono olo iski ihan yllättäen. Silmät turposivat umpeen, pää tuntui räjähtävän. Ystäväni vei mut päivystykseen, jossa ei osattu sanoa mitään.

”Tiedän, että tämä on kurjaa, mutta en voi auttaa sinua kun ei tiedetä mikä sinulla on.” totesi hoitaja nyt kolmatta kertaa viikon sisään. Laittoi kuitenkin konsultaatiopyynnön lääkärille.

Eniten harmittaa se, että tällä hetkellä koko elämä tuntuu vain lipuvan mun ohi. En ole pystynyt olemaan päivää pidempään työssäoppimispaikalla muutamaan viime viikkoon. En pääse juhlistamaan ystäväni naimisiinmenoa. En uskalla lähteä enää edes kauppaan yksin, koska pelkään pyörtyväni kesken kauppareissun.

Ja hirvittävintä on se, kun ei tiedä. En tiedä paranenko huomenna, viikon päästä, ensi vuonna tai enää koskaan. Yritän ajatella positiivisesti, että voisihan tilanne olla vielä huonompikin, mutta tällä hetkellä tämä jo tuntuu omalta henkilökohtaiselta helvetiltäni.

Jos musta ei kuulu kovin ahkerasti täällä blogin puolella, tai vaikutan muuten poissaolevalta, tässä syy. Välillä on hyviä päiviä, toisinaan taas tällaisia jolloin en jaksa mitään ja ajatus ei kulje lainkaan.

Toivottavasti jaksatte pysyä kärsivällisinä, palailen tänne aina kun vointi sallii. Kivaa loppuviikkoa ihanat! ❤️

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *