Kokkausinspiraatiota etsimässä

Moni asia on tuottanut mulle paljon päänvaivaa viime aikoina ja yksi suurimmista on ollut ehdottomasti ruoka. Viime vuonna löysin uudelleen kiireisen elämän keskellä kadonneen mielenkiinnon terveellistä ja monipuolista ruokavaliota kohtaan. Kuntosalikäynnit ja säännöllinen lenkkeily sekä ystävän kanssa käydyt lukemattomat keskustelut aiheesta auttoivat pitämään ruokavalion kunnossa. Huomasin taas miten virkistävää on syödä omaa kehoa kuunnellen ja sen hyvinvointia ajatellen. Miten hyvältä tuntuu kun liikkuu ja syö säännöllisesti.

Chia pudding
Bataattiburger

Pidin ruokani yleensä hyvin yksinkertaisina, mutta opettelin kuitenkin monia uusia juttuja. Löysin yllättäviäkin suosikkeja mm. tuoreesta pinaatista, chiasiememistä, bataatista sekä kikherneistä. Toisinaan jaoin blogiinkin joitain suosikkireseptejäni. Olette varmasti huomanneet, että ruoka-aiheisia postauksia ei ole näkynyt täällä viime aikoina. Siihen on olemassa yksinkertainen syy.

Vuoden loppua kohden kadotin ruokahaluni yli kuukaudeksi ja jouduin kirjaimellisesti opettamaan itseni taas syömään. Silloin oli voitto jo pelkästään kokonaisen leipäpalan syöminen, joten täysi ruokalautasellinen ei tullut kysymykseen. Sen jälkeen suhteeni ruokaan on ollut monimutkainen ja mielenkiintoni ruuanlaittoon on kadonnut täysin. Ruokahaluttomuus vaivaa toisinaan edelleen ja silloin syöminen on fyysisestikin erittäin haastavaa.

Missään nimessä en halua olla syömättä ja tiedän erittäin hyvin miten tärkeää terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on. Tiedän että voin huonosti osittain siksi että syön täysin epäsäännöllisesti ja toisinaan myös epäterveellisesti. Siksi lähdin etsimään tietokoneeni kätköistä näitä ruokakuvia viime vuodelta. Halusin nähdä miten olen syönyt silloin ”hyvinä aikoina” ja näitä herkullisia kuvia löytyikin ihan mukava määrä. Toinen suuri inspiraationlähteeni on monesti mainitsemani Pinterest ja sieltä löydänkin usein mielenkiintoisia ideoita terveellisiin ja helppoihin ruokiin.

Banaanirahka
Kikhernesalaatti

Olisin voinut tehdä vuodenvaihteessa lupauksen että laitan ruokapuolen kerralla takaisin ruotuun ja ryhdyn taas kokkailemaan ahkerasti mm. näitä kuvissa näkyviä herkkuja. En kuitenkaan halunnut tehdä niin, sillä tiedän että tällä kertaa se ei onnistu niin helposti ja loisin vain itselleni tarpeettomia paineita. Veganismi on viime aikoina kiinnostanut paljon – ei siksi että se on nyt trendikästä ja monilla on meneillään vegaaninen tammikuu – vaan siksi että se auttaisi samalla yksinkertaistamaan ruokavaliota. Toki vegaaniseen ruokavalioon kuuluu usein oleellisesti myös eettiset ja ekologiset syyt, mutta tällä hetkellä ajattelen asiaa pääasiassa oman hyvinvointini kannalta.

Maitotuotteista käytän muutenkin lähinnä juustoa. Punaista lihaa syön nykyään paljon harvemmin kuin ennen, kaloista pääasiassa lohta ja tonnikalaa. Kananmunien poistaminen ruokavaliosta tuottaisi luultavasti eniten ongelmia. En tee vielä mitään lopullisia päätöksiä, mutta aion ainakin yrittää tehdä päätöksiä järkevämmin ruokakaupassa asioidessani. Olisiko teistä kivaa jos jakaisin taas joitain reseptejäkin tänne?

Laittakaa myös ihmeessä kommenttia, jos teiltä löytyy jotain omia bravuureja, joita olisitte valmiita jakamaan. Nyt jos koskaan inspiraatio tulee tarpeeseen!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *