Kesälomareissu lähellä

Meidän viime viikon lomareissu sijoittui Asikkalan keskustaan Vääksyyn. Oltiin vuokrattu etukäteen omakotitalon alakerta parhaalta paikalta Vanhan Vääksyn puolelta, ihan kanavan vierestä. Vääksy on kesäisin kaunis paikka ja vaikka itse kunta onkin melko pieni, nähtävää riitti koko viikolle hyvin.

Mulla oli tietysti kamera mukana reissussa, mutta olin jo etukäteen päättänyt etten kanna sitä jatkuvasti mukana. Meille sattuikin säiden puolesta huono lomaviikko; sadetta riitti lähes joka päivälle, joten useimmiten kamera jäi ihan suosiolla kämpälle odottelemaan. Onneksi aurinko jaksoi kuitenkin näyttäytyä pari kertaa, ja loppujen lopuksi kotiuduinkin aika laajan kuvasaldon kanssa.

Tämä loma oli vähän kuin välimuoto kaupunki- ja mökkilomista. Talosta ehti tulla viikossa meille koti. Kokattiin ja keitettiin aamupuuroa ihan kuin kotona, siivottiin ja pyykättiin niin kuin normaalistikin. Kuitenkin saatavilla oli kaikki nykyajan hienoudet (kuten liesituuletin, jota jäin erityisesti kaipaamaan…) ja sijainti oli tosiaankin loistava.

Sinnikkäästä sateesta huolimatta ulkoiltiin päivittäin 4-6 kertaa päivässä. Oon oikeastaan melkein ylpeä siitä, että vietettiin niin paljon aikaa ulkona. Kerran mm. löydettiin yksi luontopolku, jossa oli niin rämeistä, että sieltä tultiin jalat polvesta alaspäin läpimärkinä. Lyhyen kävelymatkan jälkeen oltiin kuitenkin taas sivistyksen parissa ja päästiin kotiin kuivattelemaan.

Ehkä parasta reissussa oli se, että elettiin ensimmäistä kertaa vuosiin hetki ilman turhaa kellon tuijottelemista. Ilman sitä jatkuvaa älypuhelimen räpläämistä. Nyt muutaman päivän kotona olleena huomaan, että olen täysin koukussa tähän kapistukseen, jolla nytkin kirjoitan tätä postausta. Ihmisten pitäisi muistaa useammin keskittyä siihen hetkeen, jota elää. Taisin ottaa vain yhden ruokakuvan koko viikon aikana. Te, jotka seuraatte mua Instagramissa, tietävät että se on harvinaista.

Myöhemmin kerron lisää siitä, millaista on lomailla suht lähellä kotia, ja kuinka aikatauluitta eläminen sujui. Esittelen myös muutaman kivan paikan Vääksystä, joissa  ensikertalaisten kannattaa ehdottomasti vierailla. Hyvää yötä!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *