Kenenkäs idean tänään kopioisin

Kenenkäs idean tänään kopioisin?

Yksi asia, mikä mua jaksaa somessa kummastuttaa, on kinastelu siitä, kenen joku idea oli ja kuka sitä saa käyttää. Varmasti moni teistäkin tietää näistä tapauksista, joissa esim. kaksi tubettajaa on julkaissut samantyyliset videot ja siitä on lähtenyt liikkeelle kamala myrsky. Jälkeenpäin vastapuolet ja heidän seuraajansa sitten väittelevät siitä, kenen idea alunperin olikaan ja kuka mahdollisesti matki ketä.

Ottamatta sen enempää kantaa siihen, kuka mun mielestä näissä tilanteissa toimii oikein ja kuka väärin, on musta kummallista etteivät aikuiset ihmiset saa näitä tilanteita sovittua ilman ylimääräistä draamaa ja selän takana puhumista. Let’s face it, tässä maailmassa on lähes kaikki jo tehty kertaalleen ja jos ei ideoita kierrätettäisi, ei suurimmalle osalle meistä jäisi mitään postattavaa.

Eri asia on toki viedä räikeästi jonkun toisen idea ja väittää sitä omakseen, se ei ole missään nimessä hyvän maun mukaista tai edes hyväksyttävää. Kuitenkin jos kyse on jostain trendistä, joka lähtee liikkeelle jostain ja sen jälkeen perässä saman tekee kolme muuta, joiden perässä taas seitsemän muuta, en käsitä missä ongelma on. Toki, jos idean alkuperäinen keksijä on tiedossa, on hyvä mainita hänet samassa yhteydessä. Ainahan ei tosin voi edes tietää, mistä joku trendi on ihan alkujaan syntynyt. 

Inspiroidutaan, ei vihata

Mun mielestä on ylipäänsä ihan järkeenkäyvää ja hyviin käytöstapoihin kuuluvaa, että jos saat idean joltain toiselta somettajalta, mainitset tämän nimen oman julkaisusi yhteydessä. Se ei mun mielestä ole keneltäkään pois. Suurin osa meistä somea tekevistä ihmisistä saa ainakin välillä inspiraationsa joltain toiselta, mikä on mun mielestä ehdottomasti rikkaus. Ideat ja trendit kiertää ja jokainen tuo omalla panoksellaan kuvioon aina jotain uutta ja erilaista. Sen sijaan, että kadehditaan ja vihataan toisiamme, voitaisiinko kannustaa ja ehkä jopa ihan tietoisesti inspiroida toinen toisiamme?

Mielipiteitä tähän? Ootko seurannut somemyrskyjä, joissa väitellään siitä mikä on kenenkin alkuperäinen idea? Onko sulla tapana mainita, jos olet saanut inspiraation joltain muulta?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jos tykkäsit postauksesta, jaa se kavereillesi!

9 kommenttia

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *