Käytöstavat, missä olette? osa 2

Jos et ole lukenut mun viime keväistä ihmettelyä, minne ihmisten käytöstavat kaupungilla liikkuessa ovat kadonneet, lukaise se ensin täältä. Jatkoa nimittäin seuraa.

Alkuun sanottakoon, että mä en ole sellainen ihminen, joka näkee jonkun pysäköineen autonsa väärin ja laittaa siitä saman tien kuvan Facebookiin toisten ihmeteltäväksi. En edes mene huomauttamaan ihmiselle asiasta, jos pysäköintivirhe ei aiheuta mitään ongelmaa/vaaratilannetta. Jokainen tekee virheitä, niin myös minä. Kuitenkin, jos tämä virhe vaikuttaa mun elämään ja liikkumiseen, koen oikeudekseni sanoa asiasta. Okei, aloitetaan tarina alusta.

Missä ovat käytöstavat?

Kävi tietysti niin, etten päässyt autooni

Kauppaan mennessä ajan autoni yleensä sellaiseen paikkaan, jonne se mahtuu hyvin ilman että on vaaraa kenenkään ovien kolhiutuvan mihinkään. Myös tänään pysäköin sellaiseen kohtaan, missä ei kummallakaan puolella ollut autoja ihan lähellä. Kaupasta tullessa viereen oli tietysti ajettu toinen auto, eikä siinä sinänsä mitään, mutta auto oli ihan liian lähellä ja vielä kaikkein hankalimmassa kulmassa mun autoon nähden. No, kävi tietysti niin että en päässyt autooni, hyvä kun sain edes kauppakassin tungettua oven välistä sisään.

Mikäs sen mukavampaa kuin odotella -20 asteen pakkasessa, että toisen auton omistaja tulisi paikalle. Kyytiläinen onneksi pääsi autoon toiselta puolelta. Odoteltiin siinä sitten hyvä tovi, että viereisen auton omistaja suvaitsee saapua, ja kun pariskunta tuli paikalle, totesin heille että olisi hyvä jos seuraavan kerran jättäisitte vähän enemmän tilaa toiselle. Kylmässä odottelun jälkeen mun äänensävy ei varmastikaan ollut se ystävällisin, mutta asiallinen kuitenkin. Autonsa luo ilmestynyt pariskunta alkoi välittömästi huutaa mulle selityksiä, kuinka siinä oli tyhjä paikka, heidän oli päästävä kauppaan ja se ei muille kuulu mihin he autonsa jättävät.

Käytöstavat osa 2

”Mahtui huudon sekaan myös pohdintaa siitä, olenko mä tyhmä vai mikä mua vaivaa, ja loppuun tietysti vielä klassinen ”Söisit vähemmän niin mahtuisit autoosi!” Kypsää käytöstä.”

Olin ollut valmis jättämään asian sikseen, mutta pariskunnan todella negatiivinen asenne sai mut jatkamaan ”keskustelua” sanomalla, että tottakai se kuuluu muille, jos mä en heidän autonsa takia pääsee omaan autooni ja joudun odottelemaan lapsen kanssa pihalla sen aikaa kun he käyvät kaupassa. Sen jälkeen alkoikin kunnon pään aukominen siitä, kuinka heillä on oikeus ajaa sinne minne haluavat. Mahtui huudon sekaan myös pohdintaa siitä, olenko mä tyhmä vai mikä mua vaivaa, ja loppuun tietysti vielä klassinen ”Söisit vähemmän niin mahtuisit autoosi!”. Kypsää käytöstä.

Totesin, että tästä on turha jäädä väittelemään, kun ei pariskunnalla selvästikään ole minkäänlaista käsitystä siitä miten toisille ihmisille puhutaan. Onneksi he tarpeeksi huudettuaan tajusivat poistua varsin vauhdikkaasti paikalta ja kas, mahduin kuin mahduinkin autooni ongelmitta, kun auton ovi vihdoin aukesi enemmän kuin sen max. 20 senttiä.

Käytöstavat, missä olette? osa 2

Vahinkoja sattuu, mutta törkeä käytös on valinta

Oma päiväni olisi ollut paljon parempi, jos en olisi alun perin huomauttanut pariskunnalle koko asiasta, mutta kyllä mulla mun mielestä on oikeus päästä omaan autooni ongelmitta, tai ainakin ilman että saan niskaani valtavan vyöryn toinen toistaan alentavampia kommentteja. Opetus olkoon tällä kertaa siis se, että ottakaa nyt hyvät ihmiset edes vähän ne muut autoilijat huomioon ja jättäkää se oma auto mieluummin siihen väljempään väliin, jos näyttää ettei muuten oikein mahdu. Tai jos se virhe pääseekin käymään, niin myöntäkää edes että hups, nyt taisi mennä vähän mönkään. Vahinkoja sattuu, mutta törkeä käytös on valinta.

Mitä sä olisit tehnyt mun tilanteessa? Onko sulle sattunut vastaavaa? Miten reagoit?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

2 ajatusta aiheesta “Käytöstavat, missä olette? osa 2”

  1. Siis voi elämä ihmisiä välillä. Jos itte mokaa niin ei siinä tarvitse alkaa toiselle huutamaan ja/tai haukkumaan. Kyllä itseänikin olisi ärsyttänyt ja ei sitä tuossa kohtaan olisi voinut paremmin toimia. Ärsyyntyminen kun oli taattu ja ymmärrettävä. Kyllä heidän olisi pitänyt kattoa miten se auto jätetää. Ei voi olla niin vaikeeta. Eikä ikinä voi olla niin kiire kauppaan ettei saa autoaan jätettyä fiksusti parkkiin. Joo kyllä muakin tollanen ottais pattiin. Tartti vaa lukea nii johan käy ärsyttää ? noh.. Minkäs mahtaa. Ihmisiä on niin erilaisia. En vaan voi ymmärtää miksei oteta huomioon muita tiellä liikkujia. Tehtäisiin asiat niin että kaikilla on mahdollisimman kivaa. Noh.. Toivottavasti ei enää tule tuollaista tilannetta vastaan ?

    1. Haha, tuli hyvä mieli sun kommentista! ?Kiitos, ihanaa kun joku muukin vielä vahvistaa sen minkä itsekin jo tietää, että ei tollainen nyt ihan normaalia tai hyväksyttävää käytöstä ole… Jonkun aikaa mua ärsytti ihan toden teolla, mutta onneksi sitten kuitenkin sain järkeiltyä, että kyllä se vika nyt oli muualla kuin mussa itsessäni tällä kertaa. Täytyy jättää tuollaiset ihmiset omaan arvoonsa jotka ei osaa muita kunnioittaa. Kiitos kannustavasta ja piristävästä kommentista Hanna! ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *