Instagram silloin vs. nyt: 10 kuvaa samasta tilanteesta

Nyt tuli vastaan niin timanttinen postausidea, että oli pakko tehdä sama muiden perässä! Ainakin Arttu ja Sara ovat tehneet tämän postauksen blogeissaan, ja voisin veikata että tämä tulee näkymään aika monessa muussakin blogissa. Kyseessä on siis Instagram-kuvat ja oman feedin kehityksen seuraaminen. Itse oon siivous- ja uudistumispuuskissani tietysti mennyt poistamaan aika paljonkin niitä alkupään kuvia, mikä nyt tottakai harmittaa, mutta mennään niillä kuvilla mitä siellä on jäljellä. Tietynlaista kehitystä on silti näkyvissä – ainakin omasta mielestä 😀

Muistelisin perustaneeni Instagram-tilin syksyllä 2012 eli aika tarkkaan viisi vuotta sitten. Siihen aikaan se oli aika toisenlaista, Instaan päivitettiin ihan tavallista arkea miettimättä sen kummemmin kuvakulmia, valon määrää tai kokonaisuutta. Viimeiseen viiteen vuoteen on mahtunut monia muutoksia ja nykyään Instagramiin päivittäminen on monilla paljon harkitumpaa. Toki myös laitteiden päivityksellä on paljon tekemistä kuvanlaadun kehityksen kanssa.

Otetaanpa katsaus kymmeneen kuvaan tietyistä tilanteista silloin vuosia sitten ja nyt.


Ruusut ovat mun kotonani varsinainen harvinaisuus, joten silloin harvoin kun niitä tulee hankittua, on niistä ilmeisesti aina otettava kuva.  Jos en ihan väärässä ole, taitaa olla vielä sama maljakkokin kyseessä.


Selfieitä on näköjään tullut otettua silloin ja nyt, ei siis muutosta siinä. Enää en tosin vääntele naamaani ihan yhtä kummallisiin asentoihin.


Kotikuvia on kuvattu instaan jo vaikka kuinka pitkään, mutta onneksi niihinkin on löytynyt vähän lisää valoa viime vuosina. Mihinhän noi hauskat taulut on hävinneet tässä vuosien varrella?


Perinteiset jouluntoivotukset jo vuodesta 2012. Kohta on taas tämän aika, mitähän uutta sitä keksisi tälle vuodelle… Ehkä jotain värikkäämpää? 


Lähes sama pasta, vähän eri näköä. Kana-katkarapupasta on edelleen yksi mun suosikeista, vaikkakin sitä tulee nykyään tehtyä todella harvoin.


Taitaa olla mun koko Instagram-feedin ainoat kaksi kuvaa, joissa on aamupalana vohveleita/lettuja. Milloinkohan oon viimeksi syönyt kiiviä?


Sama Ikean kaappi, sama Jyskin taulu, samat tekokukat joiden alkuperää en edes tiedä. Mitä sitä hyvää vaihtamaan. Kämppä tosin on vaihtunut välissä pariinkin otteeseen ja ilmeisesti luonnonvaloa olen onnistunut löytämään lisää.


Tämän kuvan myötä tajusin, että mulla on edelleen yksi kuvan huulipunista kaapissani. Eihän se olekaan kuin viitisen vuotta vanha, jokohan olisi aika heittää se menemään?


Ja vielä vähän ruokaa. Tässähän tulee nälkä. Mites toi yksi tykkäys tossa vanhemmassa kuvassa, aika kova, eikö?


Kenkien shoppailu on edelleen parasta. Onneksi en oo innostunut tekemään näitä kollaaseja sen enempää Instagramiin, näyttää nimittäin aika sekavalta..


Aika hauska huomata, että vaikka se Instagramin päivittäminen on nykyään paljon harkitumpaa ja kuvat laadukkaampia, hyvin pitkälti samoja arkisia juttuja sinne tulee edelleen laitettua – vähän nätimmin stailattuna vaan. Huomaatko sä muutoksia sun Instagram-tilissä?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

12 ajatusta aiheesta “Instagram silloin vs. nyt: 10 kuvaa samasta tilanteesta”

  1. Tosiaan paljon on muuttunut Insta, puhelimien kamerat ja Instan käyttö yleensä. Minulle Ista on odelleen sellainen räpsykuva paikka. Toki monille on yksi median väline mutta itse en pidä sitä sellaisena ollenkaan. En juuri seuraile ketään sen vuoksi.

  2. Huikea kehitys ja ero tosiaan. Hyvä postaus-aihe!

    Oma Treanin feedini on aika tuore, joten kehitystä täytyy seurailla sitten kun matskua kertyy. Omassa feedissä on kuitenkaan pyri mihinkään täydellisyyteen tai mahtavaan yhdenmukaisuuteen, sillä sekin on tietyllä tavalla tylsää, vaikka herättääkin eri tavalla kiinnostusta kuin "maalaisen" oma tyyli 😀

  3. Hauska aihe 🙂 Huima kehitys on kyllä tapahtunut kuvissa! Itse liityin Instaan vasta joskus 2015 (?), joten kuvamateriaali on ollut aika samannäköistä nämä pari vuotta. Itse olen aika neuroottinen oman Instatilini kanssa, joten kuvamatskua tulee sinne aika vähän.

  4. Mä oon niin myöhään heränny tuohon instaan, ettei mulla ole oikein vertailukuvia 😀 Musta on toisaalta vähän harmi, että instakuvat on menneet niin silotelluiksi ja harkituiksi :/ Ymmärrän toki, että se on monille työtä ja käyntikortti.

  5. Joo, ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Se on aika stressaavaakin kun taso on noussut niin korkealle ettei oikein mikään enää riitä. Onneksi jokainen voi kuitenkin tehdä asiat sillä tyylillä mikä itselle sopii, oli se sitten hyvin harkittua tai vähän rennompaa meininkiä. Seuraajia varmaan löytyy kuitenkin kaikille tyyleille 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *