Helteenkin kestävä meikkipohja

Kesähelteillä on välillä ihanaa kulkea kevyehköllä meikillä tai ihan ilman meikkiä kokonaan. Ainakin mulla tulee kuitenkin päiviä, jolloin ”täytyy” (lue: halua) meikata ihan pidemmän kaavan kautta, ja silloin on tärkeää että meikki kestää koko päivän. Kuumilla ilmoilla meikin pysyvyys on vielä enemmän koetuksella kuin tavallisesti, ja käytettyihin tuotteisiin on syytä kiinnittää erityisen paljon huomiota.

Oma komboni kestävään meikkipohjaan syntyi oikeastaan vahingossa, mutta tällä on nyt hikoiltu jo kesän kuumin rantafestari Purpflash, Guns n’ Rosesin keikka ja monta muuta helteistä kesäpäivää. Toimii! Lisään jokaiseen tuotteeseen linkin, josta pääset suoraan ostoksille.

Helteenkin kestävä meikkipohja

Meikkipohja kuntoon

Hyvä pohjustus on kestävässä meikissä kaiken A ja O. L’Oréal Paris Infallible Mattifying Primer -pohjustusvoide tasoittaa ihoa, vähentää kiiltoa ja häivyttää ihohuokosia. Pieni pisara tätä riittää koko kasvoille antaen silkkisen pehmeän sekä tasaisen pohjan meikkivoiteelle. Meikkivoiteena käytän tällä hetkellä samaa vanhaa Essencea, jonka olen esitellyt jo aiemmin.

Essenceen luotan nyt myös peitevoiteiden suhteen. Käytän kahta eri peitevoidetta; Get Picture Ready! Brightening Concealer heijastaa valoa ja peittää hyvin tummat silmänaluset. Se on erityisen helppo levittää silmien alle pallon muotoisella sieniapplikaattorilla. Stay All Day 16 h -peitevoide taas sopii hyvin koko kasvoille kirkastamaan ilmettä sekä peittämään mahdollisia epäkohtia. Matt Touch Blush -poskipuna ei sinänsä liity meikin pysyvyyteen, mutta mattapintainen poskipuna sävyssä 10 Peach Me Up! tuo kivan raikkauden kesäkasvoille.

Kiinnitä meikki kunnolla

Myös meikin kiinnityksessä luotan L’Oréaliin. Infallible Fixing Mist on saanut ihan älyttömästi kehuja blogimaailmassa, enkä yhtään ihmettele miksi. Meikinkiinnityssuihkeen avulla meikki pysyy koko pitkän päivän paikoillaan kuumuudesta huolimatta. Kuten monet jo tietävätkin, tämän suihkeen salaisuus on siinä, että sitä on ravistettava kunnolla ennen käyttöä. Tällöin tuotteessa olevat puuteripartikkelit asettuvat kasvoille tasaisesti poistamaan rasvaisuutta ja kiiltoa, eivätkä jää valkoisiksi klönteiksi.

Jos haluan kiinnittää meikin ihan viimeisen päälle ja varmistaa ihon mattaisuuden, käytän ennen kiinnityssuihketta maltillisesti NYXin HD Studio Finishing Powder -puuteria. Todella hienojakoinen mineraalipuuteri levittyy kasvoille samettisen pehmeänä ja jättää jälkeensä kauniin mattaisen pinnan. Tämänkin kanssa kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus ja kunnon levitys, ettei kasvoilta löydy yhtäkkiä valkoisia läikkiä. Näitä kahta meikinkiinnitystuotetta en enää vaihtaisi pois.

Mitkä ovat sun luottotuotteet kesäkuumalla, vai viihdytkö mieluummin ilman meikkiä?

Lisää Essencen meikkisuosikkeja löydät tästä postauksesta:

Top 5 Essence-meikit, saako halvalla oikeasti hyvää?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *