Helppo arkiruoka: kana-riisikulho

Toiset nauttivat ruoanlaitosta ja erilaisten reseptien kokeilemisesta tai kehittelystä. Sitten taas on… minä. Tuntuu, että etenkin nyt korona-arjen keskellä kiinnostus ruoanlaittoon on usein pyöreä nolla. Päivät tuntuvat keskenään samanlaisilta ja arkiruoka-ideat on vähissä. Turvaudun usein samoihin tuttuihin resepteihin, joista yksi on tämä. Hyvä puoli tässä ruoassa on, että sitä voi muokata mielensä mukaan vaikka joka kerta erilaiseksi.

Kana-riisikulho kuulostaa ihan älyttömän yksinkertaiselta ja no, sitähän se on. Samalla se on herkullinen, terveellinen ja pienellä vaivalla siitä saa jopa ihan näyttävän ruoan. Voit myös korvata broilerin jollain muulla proteiinilla, jolloin saat ruokaan heti vaihtelua. Pinaatin sijaan taas voit käyttää mitä tahansa kasviksia, mitä kaapista sattuu löytymään. Kokeile!

Helppo arkiruoka: kana-riisikulho
Nopea kana-riisikulho

Nopea kana-riisikulho (2 annosta)

1 pss (täysjyvä)riisiä (valmisseos)

400 g broilerin jauhelihaa

1 pss tuoretta pinaattia

1 rkl pinjansiemeniä

tilkka oliiviöljyä

suolaa ja pippuria maun mukaan

soijakastiketta maun mukaan

loraus balsamicoa tai salaatinkastiketta

1. Paista broilerin jauheliha ja mausta se mielesi mukaan. Omani maustoin soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä valmisseos-riisi ohjeen mukaan mikrossa, 2 min riittää. Voit halutessasi keittää riisit itse, mutta mikroriisi säästää reilusti aikaa ja maistuu yhtä hyvältä!

3. Käytä pinaatit kuumalla pannulla. Muista lisätä loraus öljyä, etteivät ne pala pannuun kiinni. Pinaatti on valmis, kun se on tummempi ja menettää rakenteensa.

4. Lopuksi paahda vielä pinjansiemenet kevyesti pannulla. Kasaa kaikki ainesosat kulhoon, koristele pinjansiemenillä ja viimeistele balsamicolla tai valitsemallasi kastikkeella. Nauti!

Kana-riisikulho resepti
Risella täysjyväriisi valmisseos

Mun salainen ase arkiruoanlaitossa on todellakin nämä valmisriisit. Niitä saa melkeinpä kaupasta kuin kaupasta, ainakin Uncle Ben’s ja Risella valmistavat näitä. Useimmat ovat kuvankaltaisissa pussukoissa, mutta Risellalta löytyy myös annoskupeissa olevia riisejä. Näitä saa maustettunakin, mutta itse käytän yleensä maustamattomia.

Pussukasta riittää hyvin kahdelle ruokailijalle ja sen käyttö on todellakin juuri näin helppoa: puristele pussia, että riisit irtoavat toisistaan, leikkaa pieni aukko pussin yläkulmaan, lämmitä mikrossa 2 minuuttia, anna jäähtyä hetki ja tarjoile.

Mitkä on sun luottoreseptejä arjessa? Jaa ne meille muille kommenttiboksissa, ehkä saadaan kaikki uusia ideoita!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

7 ajatusta aiheesta “Helppo arkiruoka: kana-riisikulho”

  1. Mun on pitänyt kokeilla jo pitkään jonkinlaista riisi/sushikulhoa. Ehkä testaan sinun reseptiäsi. Kuulostaa helpolta ja nopealla. Tosin nuo mikroriisit eivät meidän arkilounasta helpota. Kahdeksalle hengelle kannattaa jo keittää riisit kattilassa.
    Meidän pika-arkiruoka on mm. riisi ja pestokana (1 prk pestoa, marinoimattomia kanoja, reilusti pakaste maissia sekä mahdollisesti 10aurinkokuivattua tomaattia) Riisi keitetään, muut aineet sekaisin pannulla. Maissi lisätään vasta loppuvaiheessa.

  2. Kiitos vinkistä, tälläiset nopeat ja helpot ohjeet tulee tarpeeseen viimeistään kun normaali arki taas alkaa :).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *