Fafa’s Lahti – kaupungin parasta kasvisruokaa

Kehä kolmosen ulkopuolella koko ikänsä asuneena on väkisinkin tottunut siihen, että kaikki uudet ja hienot jutut tulevat ensin pääkaupunkiseudulle, ja ehkä sitten joskus perässä tänne muihinkin kaupunkeihin. Näin kävi tälläkin kertaa, sillä sain Snapchatin välityksellä tuijotella noin vuoden ajan, kun suosikkisnäppääjäni kävivät kerta toisensa jälkeen Fafa’sissa ja kehuivat paikan pitaleivät maasta taivaaseen. Mutta ei enää! Nyt mäkin voin mennä Fafa’siin, ostaa pitaleivän falafelilla ja hummuksella, ja snäpätä aiheesta ihan niin paljon kuin tahdon. Syyskuussa Lahteen nimittäin avattiin Fafa’s!

Fafa's Lahti

Tämä oli suuri uutinen, sillä meillä ei todellakaan ole tällä seudulla liiaksi kasvisruokapainotteisia ravintoloita. Me käydään tyttöporukalla useimmiten siellä tutussa ja turvallisessa kiinalaisessa, mutta olishan se kiva kokeilla välillä jotain ihan muutakin. Viikko sitten pääsimme niin tekemäänkin.

Fafa’s avattiin Siipiravintolan (siitä postaus täällä) yhteyteen osoitteeseen Rautatienkatu 15 tosiaan jo syyskuussa, mutta mä pääsin testaamaan paikan vasta viime torstaina. Fafa’s tarjoaa pääasiassa kasvispainotteista safkaa, mutta listalta löytyy myös joitain lihavaihtoehtoja – ja mikä parasta, paikan päälle voi mennä niinkin että osa seurueesta tilaa jotain Siipiravintolan puolelta. Kannattaa toki katsoa paikkojen aukioloajat etukäteen, ne kun eroavat vähän toisistaan. 

Fafa's bataattiranskalaiset

Netissä Fafa’sin ruokalista oli vähän sekavan oloinen, mutta paikan päällä siitä oli helppo valita. Tai siis ei, valinta ei ollut helppo, sillä herkulliselta kuulostavia vaihtoehtoja oli liikaa. Päädyin kuitenkin tällä kertaa valitsemaan sen alussa mainitsemani pitaleivän falafeleilla ja hummuksella – ja ne oli valehtelematta parhaat falafelit, joita oon koskaan maistanut (okei pakko myöntää että en oo syönyt niitä kyllä mitenkään kilokaupalla, sillä en ennen tykännyt niistä).

Rapeat ja mehukkaat falafelpyörykät, raikas salaatti, täyteläinen hummus ja tuoreet yrtit tekivät tehtävänsä; pitaleipä oli varsinainen makujen sinfonia. Jaettiin vielä kolmen ihmisen kesken parit bataattiranut, joista en kyllä oikeastaan jaksanut syödä kuin aika pienen osan. Ei siis pelkoa, etteikö tuo pitaleipä olisi täyttävää. Oikein mukava ruokapaikka! Ruoat tuli nopeasti, ravintola on mukavan rento ja tilaaminen helppoa. Ei valittamista.

Jos joku muukin miettii uuden ravintolan perustamista Lahteen, mä lupaan tulla testamaan tarjonnan – ja pyydän kaverit mukaan. 😉 Onko Fafa’s sulle tuttu paikka?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *