Detox kehonpuhdistuslaastarit

Detox kehonpuhdistuslaastarit

Kuten aiemmin kerroinkin, tein pääsiäisen aikaan lyhyen detox-kuurin. Tämä oli mulle aivan uusi tapa puhdistaa kehoa, sillä kyse ei ollut tällä kertaa mistään mehupaastosta tai vastaavasta, vaan jalkapohjiin laitettavista laastareista. Ostettiin molemmat äidin kanssa tällaiset kuurit, joilla hintaa oli 9,90 e kappale. Terveyskauppa Eko näyttää myyvän samaa pakettia hintaan 7,20 e, hieman huokeammin siis. Tästä pääset ostoksille, tai lukemaan tuotteesta lisää.

Laastareita paketissa oli 10 kpl, eli kuuri oli viiden päivän mittainen. Laastarin on tarkoitus aktivoida ihmisen lymfajärjestelmää, jonka ollessa tukossa keho kerää kuona-aineita ja saattaa olla jatkuvasti turvonnut. Laastarit siis laitettiin jalkapohjiin joka ilta, ja irrotettiin aamulla. Itse nukuin sukat jalassa, sillä laastari pysyi paremmin paikoillaan niin. Ohjeissa varoitetaan, että sukkiin saattaa tulla tahroja, mutta itselläni kaikki irronnut kuona pysyi hyvin tarran sisällä.

Kehonpuhdistuslaastarit

Laastareiden alle tulevissa tyynyissä on erilaisia kasveja ja yrttejä, jotka aktivoivat kehomme kykyä poistaa myrkkyjä. Ensimmäisenä yönä laastariin kertyvän kuonan olisi tarkoitus olla aivan tummaa ja vaalentua loppua kohden. Omat laastarini pysyivät melko saman värisinä koko ajan – joskin toisena yönä tavaraa oli tullut ulos vähemmän kuin muina öinä.

Miten tämä puhdistautuminen sitten vaikutti kehoon? Luin jostain, että detox-kuurin sivuvaikutuksia voivat olla päänsärky, ihon kunnon hetkellinen huononeminen, flunssaoireet sekä väsymys. Nämä toki ovat kaikki yksilöllisiä ja riippuvat varmaan myös detox-kuurin tyypistä. Itse kärsin jossain määrin kaikista näistä oireista, mutta en tiedä osuiko flunssa muuten vain samaan saumaan kuurin kanssa.

Laastareiden mahdollisia vaikutuksia

 • Edistää kuona-aineiden poistumista
 • Unen laatu paranee
 • Ruuansulatus ja aineenvaihdunta vilkastuvat
 • Hormonitoiminta tasapainottuu
 • Epäterveellisten ruokien himo vähenee
 • Painonhallinta helpottuu
 • Mieli virkistyy
 • Ihon ja hiusten kunto paranee
Detox

Oon ollut muutenkin dieetillä nyt jo lähes viisi viikkoa. Detox-kuurin oli tarkoitus tukea painonpudotusta ja puhdistaa kehoa, jotta aineenvaihdunta vilkastuisi entisestään. Koska detox ajoittui päällekkäin dieetin kanssa, en osaa sanoa, mitkä kaikki muutokset ovat olleet detoxin ansiota ja mitkä yleisesti dieetin.

Ainakin olen nukkunut suurimman osan ajasta ihan hyvin, eikä oloni ole yleensä enää läheskään niin turvonnut kuin aiemmin. Dieetin alussa ihoni voi paljon paremmin, mutta tällä hetkellä se on huonommassa kunnossa kuin aikoihin. Sen kuvittelisin kuitenkin johtuvan pitkälti tämänhetkisestä stressaavasta elämäntilanteesta.

Jokaisena detox-aamuna heräsin virkeänä ja sängystä nouseminen oli helppoa. Olo oli kevyt ja epäterveellisiä ruokia ei ole juurikaan tehnyt mieli. Siihen kuitenkin suurena vaikuttajana on varmasti se, että syön säännöllisesti ja hyviä ruoka-aineita, ja juon paljon vettä. Laastarikuuri oli erittäin helppo toteuttaa ja hyvä lisä keskelle dieettiä. Näitä kuureja suositellaan tekemään 3-5 kertaa vuodessa, mutta itse ajattelin toteuttaa tätä puhdistautumista ehkä noin pari kertaa vuodessa.

Ootko sä koskaan käyttänyt detox-laastareita tai haluaisitko kokeilla?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

4 ajatusta aiheesta “Detox kehonpuhdistuslaastarit”

 1. Tämäpäs kuulosti mielenkiitoiselta, voisi itekkin kokeilla miten vaikuttaisi mulla. Itsellä menossa myös turvotuksen laskeminen. Kehon puhdistaminen on käynyt mielessä jo pidempään. Luulin että kaikki on sellasia, että vedetään jotain juomaa ja eikä muuta ruokaa tai juomaa, mutta hyvä tietää että tälläsiäkin on! 😀

  Wreck This World

 2. Mustakin oli tosi kiva, että löytyi tämmönen vaihtoehto sille ainaiselle "juo näin ja näin monta litraa jotain litkua" 😀 Kyllä oli kokeilemisen arvoinen mielestäni, eikä hintakaan ollut paha!

 3. Nämä taitaa olla monille uusi juttu, itsekin törmäsin näihin nyt ihan ekaa kertaa. Ihan tutustumisen arvoisia olivat kyllä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *