Curaprox – valkoisemmat hampaat hiilellä

Hampaat mustalla valkoiseksi?

Niin ainakin Curaproxin Black is white -hammastahna lupaa. Hampaiden valkaisu aktiivihiilen avulla tuli trendikkääksi pari vuotta sitten, vaikka kuulemma kyseistä tekniikkaa on käytetty jo kauan ennen modernia hammashoitoa. Moni niin maailmalla kuin Suomessakin hypetti Warpaint-aktiivihiilijauhetta vielä joku aika sitten, mutta itse en oikein syttynyt ajatukselle että ryhtyisin lotraamaan hiilijauheen ja hammastahnan kanssa – lopputulos kuulosti lähinnä suurelta sotkulta.

Onneksi nykypäivänä lähes kaikkeen ilmestyy joku vielä edellistä ideaa toimivampi keino, joka tällä kertaa on tosiaan tämä Curaproxin hammastahna. Tutustuin tahnaan ensimmäisen kerran viime syksynä Bette Boxin myötä ja nyt vihdoin sain aikaiseksi ostaa täysikokoisen putelin käyttööni. Pakettiin kuuluu 90 ml hammastahnatuubi sekä musta erikoishellä hammasharja.  Hammastahna on varsin kätevä tuote, sillä siinä on valmiiksi seassa aktiivihiili, mutta samalla se sisältää myös fluoria sekä hydroksyyliapatiittia, joiden avulla se puhdistaa hampaat, vahvistaa kiillettä ja auttaa vihlontaan.

Luin jostain, että on tärkeää, ettei valkaiseva hammastahna ole liian hankaava, että RDA-arvon tulisi olla alle 100. Curaproxin hankausarvo on 50, joka on samaa tasoa monien muiden hammastahnojen kanssa, joten kiillevaurioita ei pitäisi päästä syntymään. Silti näitä valkaisevia hammastahnoja suositellaan aina käyttämään kuuriluontoisesti/satunnaisesti.

Mitä aktiivihiili tekee hampaille?

Aktiivihiilellä valkaisemisesta puhuttaessa täytyy muistaa, että teho perustuu siihen, että hiili imee itseensä epäpuhtauksia ja poistaa hampaan pinnalta lian sekä värjäytymät. Kyse ei siis ole hammasluun valkaisemisesta vaan enemmänkin hampaiden perusteellisesta puhdistamisesta. Mitään huipputuloksia ei siis ehkä hiilihammastahnalta kannata odottaa, mutta kyllä mä ainakin olen ollut tyytyväinen lopputulokseen aina tällä pestyäni.

Valkoisempien hampaiden lisäksi lime-mintun makuinen Curaprox jättää jälkeensä erittäin puhtaan ja raikkaan tunteen. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että pikimusta hammastahna saattaa tahrata lavuaarin ja sen lähiympäristön aika tehokkaasti. Hammastahnan ja -harjan sisältäviä paketteja myydään ainakin Sokoksella ja joissain apteekeissa hintaan 24,90 e. Kannattaa myös olla tarkkana tarjousten kanssa, tämä on nimittäin ollut Sokoksella välillä hyvässä alennuksessa – omani ostin hintaan 16,90 e.

Oletko sä tutustunut aktiivihiilellä valkaisemiseen? Mitä ajatuksia se herättää, puolesta vai vastaan?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *