Christmas time in Tallinn

Piipahdettiin eilen taas ystäväni kanssa Tallinnassa. Siellä vieraileminen on aina kivaa ja vanhassakaupungissa käyskentelystä on tulossa jo jonkinlainen perinne, mutta näin joulun alla siellä käyminen oli erityisen ihanaa. Laiva lähti takaisin Suomeen niin aika isin, ettei ehditty nähdä tai kuvata kaupunkia jouluvalojen loistossa, mutta joulutunnelmaa riitti kyllä muutenkin. Käytiin muutamissa pienissä putiikeissa ja tavattiin paikallisia. Myös joulutorilla tuli pistäydyttyä. Mua vaivasi koko matkan ajan joku mystinen vatsavaiva ja olo oli välillä hyvinkin tuskainen, mutta selvittiin silti reissusta kunnialla.

Menomatka vietettiin pääasiassa laivan herkullisella buffet-aamiaisella. Vaikka kyseessä oli päiväristeily, ajateltiin sen edullisen hinnan vuoksi ottaa paluumatkalle hytti – ja voi että se olikin hyvä idea! Oltiin molemmat nukuttu vähän huonosti edellisenä yönä, joten useamman tunnin kävelyn ja ostosten kantamisen jälkeen väsymys alkoi jo painamaan selvästi. Niinpä torkuimme hytissä tulomatkan ajan ja matka siis sujui erittäin mukavasti. Itse en ostanut liiemmin tuliaisia. Sorruin ainoastaan keskiaikaisravintola Olde Hansan makeisiin paahdettuihin manteleihin, joihin rakastuin silmänräpäyksessä kun sain maistiaisen. Ystäväni osti teetä ja suloisen teepannun sekä juomalaseja.

Tänään oon ollut niin poikki että päivän suurin saavutus oli hammaslääkärissä ja kaupassa käynti. Onneksi loppuviikon kalenteri näyttää suunniteltujen menojen osalta melko tyhjältä, joten voin ottaa rennosti ja alkaa valmistelemaan joulujuttuja. Huomenna onkin itse asiassa tulossa vähän jouluaiheista postausta. Nyt taidan valmistautua nukkumaan, sillä silmät painuvat jo väkisinkin kiinni.

Oletko sä vieraillut jouluisessa Tallinnassa? Mitä pidit?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *