Bullet journalin aloittaminen

Bullet journal, eli tuttavallisemmin bujo, on itse tehty kalenteri, muistikirja ja päiväkirja samassa paketissa. Itse en ole oikein koskaan ollut päiväkirja-ihminen. Innostuin lapsena/nuorena aina välillä kirjoittamaan päiväkirjaa, mutta aina se vain jäi monen uuden alun jälkeen. Nykyään pidän kaiken – siis ihan kaiken – muistissa puhelimessani, mikä on toki toisaalta kätevää, mutta omalta osaltaan myös hiukan pelottavaa. Jos asioita ei ole ylhäällä missään muualla, ja puhelimelle tapahtuu jotain, onkin yhtäkkiä aivan hukassa.

Muun muassa edellä mainitun syyn vuoksi, ja myös siksi että on kiva tehdä tässä teknologia-painotteisessa maailmassa välillä jotain konkreettista käsin, päätin ottaa kokeiluun bullet journalin. Alkuun tuskailin ajatuksen kanssa, enkä osannut päättää mitä kaikkea haluaisin kirjaseen laittaa. Vähän aikaa asiaa mietittyäni päätin vain aloittaa, ja jäinkin nopeasti ihan koukkuun.

Bullet journalin aloittamiseen tarvitset jonkinlaisen vihon, kyniä, ja päiväkirjatyypistä riippuen suosittelen harkitsemaan viivottimen hankkimista vakavasti. Omat kädet tärisevät siihen malliin, että suoran viivan tekeminen ilman työkaluja on mahdotonta. Toisille ei tietysti ole niin väliksikään, vaikka jälki ei olisi aivan millilleen täydellistä. 

Tähän hommaan (ilmeisesti) paras vihko olisi sellainen, jonka sivuilla on valmiit pisteet. Niiden pisteiden mukaan on helppo luoda erilaisia ruudukoita ym. omiin tarpeisiin. Itselläni ei itse asiassa ole mitään käryä, mistä sellaisia vihkoja saa, enkä viitsinyt ruveta selvittämäänkään, kun koko päiväkirjahomma on pitkälti kokeiluasteella vielä. Tyydyin siis ainakin näin alkuun äidiltä anastettuun vihkoon, jossa on ihan tavalliset viivat tekstille.

Mitä sinne bullet journaliin sitten laitetaan? Se on käytännössä täysin itsesi päätettävissä. Mm. Pinterest ja varmasti muutenkin koko Internet on pullollaan erilaisia ohjeita niin yksinkertaisiin, mustavalkoisiin bujoihin, kuin upeilla kuvioilla, fonteilla ja väreillä koristeltuihin versioihin. Niitä ideoita kun hetken selailee, löytyy varmasti jotain omaa silmää miellyttävää. Tässä postauksessa näette oman bujoni neljä aloitussivua, jotka tulevat olemaan käytössä pitkin vuotta.

Vuosi pikseleinä oli minusta kiva idea, johon väritetään fiilikseen mukaan yksi ruutu päivässä. Tämä on helpompi ja nopeampi versio sellaisille päiväkirjatyyppisille ”Tänään on kiva päivä.” -merkinnöille. Synttäriympyrästä löytyvät kätevästi kaikkien tärkeimpien ihmisten syntymäpäivät. Bucket list sisältää hauskoja, isoja ja pieniä juttuja, joita haluan toteuttaa vuoden kuluessa. Key-valikosta taas löytyy symbolit, joita käytän itse kalenterimerkinnöissä.

Muut sivut, eli varsinaisen kalenteripuolen, esittelen myöhemmin, kun olen ehtinyt kokeilla vähän erilaisia tyylejä eri viikoille. Tilasin tänään muutaman tarra-arkin eBaysta, joita aion hyödyntää sivujen täyttämisessä. Esittelen nekin tarkemmin sitten kun ne ovat saapuneet postissa.

Miltäs tämmöinen bullet journalin toteutus kuulostaa? Kätevää, kivaa, hankalaa, aikaavievää? Näissä on se hyvä puoli, että jokainen voi tehdä omasta vihkosestaan juuri itsensä näköisen – juuri niin suurella tai pienellä vaivalla, kuin haluaa.

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *