Maidoton rahkavinkki Alpro Go On

Maidoton rahkavinkki

Hyvää aprillipäivää! Mulla ei ole teille kepposia enkä aio huijata teitä, vaan tänään kerron mun uudesta välipalasuosikista. Mua hermostutti vähän dieetin alussa, kun maitorahkaa olisi ohjeen mukaan pitänyt syödä monta purkkia päivässä. Mähän en maitoallergisena maitorahkaa pysty käyttämään, joten vaihtoehtoja oli mietittävä heti alkuun. Kananmunan valkuaisiakaan en jaksanut kovin pitkään popsia, ne ei ole mun lemppareita muutenkaan. Onneksi vähän aikaa sitten kauppoihin tuli nämä Alpron rahkauutuudet.

Alpo Go On

Tässä maustamattomassa kasviperäisessä rahkatuotteessa on proteiinia 6,2 g – ei siis yhtä paljon kuin maitorahkassa, mutta kuulemma silloin tällöin syötynä tämä on ok. Oon käyttänyt tätä ihan samoin kuin maitorahkaa, eli useimmiten marjojen ja muiden “lisukkeiden” kanssa. En huomaa sen suurempaa eroa maitorahkaan – toki tässä on sellainen jännä ominaismaku ja väri on hieman harmahtava, mutta mehukeiton kanssa se menee ihan hyvin alas. Voihan tätä myös makeuttaa vaikka hunajalla tai nestemäisellä stevialla.

Näitä Alpron rahkojahan on myös pienemmässä koossa ja maustettuina. Ehkä joku muistaakin, kun puhuin niistä vähän aikaa sitten. Niissä on tosiaan sellainen hillomainen kerros pohjalla, joten niitä en dieetin aikana ole voinut syödä. Varmasti ostan niitä taas parin viikon päästä, kun dieetti on ohi. Näitä rahkoja taidetaan myydä kaikissa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa – itse oon ostanut niitä Citymarketista ja Supermarketista.

Täältä muuten löytyy erittäin hyvin tietoa Alpron tuotteista, jos ne eivät vielä ole kovin tuttuja. Hyvää viikonloppua!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Arkiruokaa x3

Onko siellä muita joista tuntuu, että arkiruoka tuottaa usein eniten päänvaivaa? Musta ainakin tuntuu, että syön viikosta toiseen samoja ruokia, koska uusien opetteleminen on muka niin vaivalloista. Uudet vinkit ja ohjeet ovat mielestäni kultaakin kalliimpia, kukapa nimittäin jaksaisi syödä samaa ruokaa viikosta toiseen. Niinpä ajattelin jakaa teille pikaisesti kolme tämän hetken lempireseptiäni. Nämä helpot ja terveelliset ruoat loihtii kuka vain muiden arkiaskareiden lomassa – ja ovathan ne kyllä varsin herkullisiakin!

Uunibataatti

Ensimmäisenä ruoka, joka valmistuu lähes itsestään: uunibataatti. Sun tarvitsee vain halkaista bataatti pitkittäissuunnassa, voidella pinta oliiviöljyllä ja valitsemillasi mausteilla (tässä kohtaa ei kannata pihistellä, makean bataatin kanssa enempi on parempi!) ja sitten iskeä uuniin 200 asteeseen 40-50 minuutiksi. Syötiin näitä äitin kanssa ihan sellaisenaan, päälle ripoteltiin raejuustoa ja fetaa. Nämä toimivat loistavasti myös lisukkeena muiden ruokien kanssa, mutta ole varovainen – bataatti on itsessäänkin varsin täyttävää.

Täytetty munakas

Toisena on superhelppo ja erittäin muunneltava ruoka eli munakas. Tässähän vaihtoehdot ovat melko rajattomat – munakas on loistokeino päästä eroon vaikka eilisen tähteistä. Itse täytin sen tällä kertaa ilmakuivatulla kinkulla ja kirsikkatomaateilla. Hyviä täytteitä munakkaaseen ovat mm. pinaatti, juusto, paprika, tonnikala ja kasvikset. Lähes kaikki käy.

Tähän versioon käytin kolme munaa ja hieman soijamaitoa, jolloin siitä tuli loistava lounas. Riittää, että munien rakenteen rikkoo haarukalla ja sekoittaa maidon joukkoon. Pannu kannattaa kuumentaa ensin kuumaksi ja sitten laittaa keskilämmölle, kun kaataa munat siihen. Sen jälkeen täytteet päälle ja kun munat ovat alkaneet hyytyä, lämmöt pois ja odottelet sen aikaa että munakkaasta tulee kiinteä ja siirreltävä. Helppoa ja herkullista!

Tonnikalawrapit

Viimeisenä vaihtoehtona on tonnikalawrapit, joita valmistettiin lauantaina tyttöjen kanssa. Kiskaisin reseptin nopeasti päästäni edellisenä iltana ja täytevalikoima muokkaantui kauppareissun myötä. Testattiin näitä ensimmäistä kertaa ja oltiin erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

Tonnikalatahnaan käytettiin kaksi purkkia tonnikalaa ja neljä pientää avokadoa, jonka jälkeen se maustettiin suolalla ja pippurilla. Täytteestä riitti hyvin kaksi annosta neljälle. Muiksi täytteiksi valikoitui kurkku, salaatti ja maissi. Tässähän voi myös soveltaa täysin oman maun mukaan. Jos tykkäät tonnikalatäytteisistä leivistä yms. mutta et halua käyttää majoneesia ja tuorejuustoa, avokado on loistava terveellisempi vaihtoehto niille. Kannattaa kokeilla!

Löytyikö näiden joukosta omaa suosikkia? Miten yleensä itse ratkaiset ruokakriisit arkena? Olisi kiva lukea, millaisia sun luottoruoat ovat.

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Helppoa ja nopeaa kasvisruokaa: linssikeitto

Linssikeitto ainekset

Oon taas etsinyt uutta intoa ruuanlaittoon ja innostunut kasvispainotteisesta ruokavaliosta. Tarmonpuuskassani kannoin kaupasta kotiin kaikkea kikherneistä linsseihin ja soijarouheeseen. Enhän toki ollut ehtinyt ajatella sen tarkemmin mitä näistä aineksista valmistaisin. Kikherneille löydän aina käyttöä salaateista kasvispyöryköihin, ja soijarouheesta aion loihtia lasagnen. Mutta linssit. Mitä niistä voisi tehdä?

Asiaa viikon tai kaksi sulateltuani uskon löytäneeni kokeilemisen arvoisen reseptin. Koska olen kasvisruokien kanssa vielä aloittelijan kengissä, päätin aloittaa sieltä helpommasta päästä eli linssikeitosta. Selailtuani tarpeeksi linssikeiton ohjeita sain kasaan suht uskottavan reseptin. Tämän siis kehitin omiin tarpeisiini sopivaksi ottaen mallia muiden versioista. 

Täyteläinen linssikeitto

3 dl kuivia punaisia linssejä

1 kasvisliemikuutio tai -annosfondi

n. 400g tomaattimurskaa

2 keskikokoista porkkanaa

1 sipuli

6-7 dl vettä

2 dl kaurakermaa

mausteita oman maun mukaan

halutessa valkosipulia

Linssikeitto

Ohje on helposti muokattavissa ja vaiheita voi soveltaa vapaasti. Itse oikaisin vähän käyttämällä mm. Pirkan valmiiksi valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa (390g). Aloitin keittämällä veden kiehuvaksi ja sekoittamalla siihen Knorrin Fond “du Chef” kasvisannosfondin. Sen jälkeen lisäsin pilkotun sipulin, huuhdellut linssit sekä paloitellut porkkanat. Sekoitin joukkoon vielä tomaattimurskan sekä suolaa, pippuria ja vähän currya. Annoin keiton muhia hiljalleen miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin kaurakerman. Vielä kunnon sekoitus ja keitto on valmis!

Lisäsin keiton päälle tarjoiluvaiheessa vielä ripauksen raejuustoa tuomaan täyteläisyyttä ja pehmeyttä, mutta sen voi halutessaan jättää pois tai korvata jollain muulla. Tarjoilin keiton kauraleivän ja hummuksen kanssa ja nämä maut sopivat yhteen ihan loistavasti. Hyvänä vinkkinä: vähän kuivahtanutkin leipä saa uuden elämän kun sitä dippaa kuumaan keittoon, kannatti kokeilla 😉

Linssikeitto lämmittää ihanasti pakkaspäivänä. Maistuisikohan tämä sulle?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Iltapäiväkahvit ja tomaatti-fetapasteijat

Valkoiset tulppaanit

Poppakonstit eivät nyt auttaneet ja tulin kuin tulinkin kunnolla kipeäksi. Ei auttanut kuin ottaa sairaslomaa loppuviikoksi ja tietysti kamala syyllisyydentunne iski saman tien. Parikin päivää poissa koulusta tietää jälkeen jäämistä ja paljon kotitöitä.

Tiedän, että nyt pitäisi levätä täysillä ja antaa kropan parantaa itse itsensä mutta miksi se on niin vaikeaa? Tuntuu että pää käy koko ajan ylikierroksilla ja rauhoittuminen on mahdotonta. Pitäisi tehdä sitä ja tätä, olla koko ajan vauhdissa – ei saa laiskotella. Onko muilla samanlaisia vaikeuksia antaa itsensä ottaa rauhallisesti?

Pasteijat ja tulppaanit
Kahvi ja pasteijat

Oon viettänyt tällä viikolla yllättävän paljon aikaa keittiössä, jossa syntyi mm. näitä kuvissa näkyviä tomaatti-fetapasteijoita. Tein pasteijat leikkaamalla valmiin lehtitaikinan neliöiksi, täyttämällä ne feta-murulla ja tomaattiviipaleilla ja taittamalla kolmioksi. Tomaatti ja fetajuusto tasapainottavat toisiaan tosi kivasti ja näistä tuleekin helppo suolainen herkku iltapäiväkahville. Kokeile ihmeessä!

Nyt laitan Gossip Girlin pyörimään Netflixistä ja kääriydyn noin kolmeen lämpöiseen vilttiin. Ja juon inkiväärishotin!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

DIY inkiväärishotti flunssaa vastaan

Tänä talvena olen jotenkin ihmeen ja kumman kautta onnistunut välttämään pahimmat flunssat ja köhät… ennen kuin nyt. No oikeastaan mulla on ollut jo parikin viikkoa välillä tosi flunssainen olo ja tänään on taas sellainen päivä. Nenä vuotaa, kurkussa on kaktus ja olo on kaikin puolin väsähtänyt.

Koulusta ei olisi oikein varaa olla pois, joten reippaana tyttönä ryhdyin ottamaan selvää miten tästä flunssanpoikasesta pääsisi eroon. Vitamiinit ovat päivittäisessä käytössä, valkosipuliin en aio koskea ja villasukat viihtyvät jaloissa jo muutenkin. Mikä siis neuvoksi?

DIY inkiväärishotti

Moni on varmaan kuullut Jungle Juice Barin mainetta niittäneistä inkiväärishoteista. Oon haaveillut maistavani kyseistä terveysshottia itsekin, mutta koska meilläpäin ei näitä kahvila-baareja ole, on se jäänyt haaveeksi. Inkiväärishotin terveyshyödyt ovat monet, mutta eniten olen niitä nähnyt nautittavan juurikin flunssan ehkäisemiseksi/karkoittamiseksi. Niinpä se oli itsekin otettava kokeilun.

DIY inkiväärishotti

1 sitruuna

1/2 appelsiini

1 tl hunajaa

Pala tuoretta inkivääriä

Itse en omista sitruspuristinta, joten puristin hedelmien mehut käsin lasiin ja raastoin palan inkivääriä joukkoon. Sekoitin vielä teelusikallisen suomalaista luomuhunajaa sekaan ja valmista tuli! Tämä on loistava resepti, nähtäväksi jää pitääkö tämä flunssan loitolla, mutta ainakin heti tuli virkeämpi olo ja hengittäminenkin on helpompaa. Inkivääri polttelee juotaessa mukavasti ja jättää jälkeensä lämpöisen tunteen.

Ryhdyn nauttimaan näitä shotteja kyllä päivittäin. Inkiväärin muista terveyshyödyistä voit lukea vaikka täältä. Pysykäähän terveinä tekin!

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM