Artjärven Päälliköntalo – idyllistä majoitusta lähellä kaupunkia

Kaupallinen yhteistyö | Artjärven kotiseutuyhdistys ry

Viimeksi matkailtiin pääkaupunkiseudulla, mutta tällä kertaa pysytään lähempänä ihan täällä Päijät-Hämeessä. Muutama viikko sitten sain kutsun tulla bloggaajaystäväni kanssa tutustumaan Orimattilan Artjärvellä sijaitsevaan Päälliköntaloon. Päätin lähteä matkaan avoimin mielin ja yövyimmekin maaseudun rauhassa heinäkuun alussa.

Saatoit ehkä huomata, kun kerroin minireissustamme Instagramissa. Oli ihana päästä hetkeksi hengähtämään rauhalliseen ympäristöön. Nukuinkin tuona yönä ehkä paremmin kuin koko kesänä. Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja ensimmäisenä saimme esittelykierroksen talosta.

Artjärven Päälliköntalo
Artjärven Päälliköntalo morsiuskamari

Päälliköntalon palvelut

Päälliköntalo voi nimenä hämmentää. Taloa käytetään samankaltaisesti kuin muitakin seurantaloja mm. majoitukseen, juhlien järjestämiseen, erilaisiin tapahtumiin ja taidenäyttelyihin. Talo tarjoaa joustavasti huikeat puitteet monenlaiseen toimintaan. Alakerrassa on viisi huonetta ja runsaasti istumapaikkoja mm. kokouksia ja juhlia varten.

Talossa voi majoittua aikavälillä 1.5.-30.9. ja sieltä löytyy kaikki mukavuudet kuten iso keittiö, jääkaappi, pakastin, astianpesukone, mikro ja kolme vessaa (tällä hetkellä ei suihkua). Yläkerrassa on aula ja kaksi makuuhuonetta, joista toinen on näissä kuvissakin näkyvä upea morsiuskamari. Talon edullisen hinnaston löydät täältä. Kotiseutuyhdistykseltä voi tiedustella vapaita ajankohtia, yhteystiedot löydät täältä.

Artjärven Päälliköntalo morsiuskamari
Päälliköntalo Artjärvi yöpyminen

Historiasta kiinnostuneelle paljon nähtävää

Artjärvellä ja Päälliköntalolla on pitkä historia, onhan talo rakennettu jo vuonna 1884 silloisen reservikomppanian päällikön taloksi. Taloon onkin tallennettu upeasti sen menneisyyttä, ja alakerran huoneita kiertämällä pääsee pienelle aikamatkalle. Itse en ole erityisen kiinnostunut historiasta, mutta tällaisen paikan tausta on väistämättä mielenkiintoinen. Päälliköntalon lisäksi kotiseutuyhdistys ylläpitää myös Päijät-Hämeen vanhinta kotiseutumuseota sekä vanhaa viljamakasiinia, joka toimii nykyään esinemuseona. Myös näihin voi päästä tutustumaan sovitusti.

Historian kiinnostuksen puute ei kuitenkaan haittaa Artjärvellä vierailua, sillä Päälliköntalo ja sen ympäristö on kerrassaan upea paikka muutenkin.

Yleistä Artjärvestä

Nykyään Orimattilan kaupunkiin kuuluva Artjärvi sijaitsee noin 25 km päässä Orimattilan keskustasta. Matka sinne taittuu nopeasti maalaismaisemien vilistessä auton ikkunoiden takana. Pienestä koostaan huolimatta Artjärveen mahtuu monia yllätyksiä ja se on kokemisen arvoinen paikka.

Artjärven keskustasta löytyy Sale, ravintola Artjärvi, Bed & Breakfast sekä Artjärven Aurinko, jossa toimii kirpputorin lisäksi lounas-kahvila sekä suuri leikkialue kaiken ikäisille lapsille. Vuorenmäellä sijaitsevalta Päälliköntalolta on matkaa keskustaan n. 1,7 km, joten liikkeelle voi hyvin lähteä vaikka jalan ja tutustua samalla ympärillä olevaan luontoon paremmin.

Päälliköntalon ja kotiseutuyhdistyksen museoiden lisäksi Artjärven nähtävyyksiin kuuluvat myös upea puukirkko, Sibelius-muistomerkki ja J. Alfred Tannerin muistomerkki.

Päälliköntalo yläkerta
Artjärvi Päälliköntalo kukat

Tekemistä Artjärvellä

Artjärvelle kannattaa suunnata monenkin asian takia. Upea luonto sekä rauhallinen ja leppoisa ilmapiiri tarjoavat kaupunki-ihmiselle vaihtelua ja mahdollisuuden hengähtää. Maastot ovat ihanteelliset ulkoiluun ja leppoisaan oleskeluun. Toisaalta, jos kaipaa menoa ja meininkiä, on sitäkin tarjolla.

Tällä viikolla vietetään Artjärvi-päiviä, jolloin tekemistä löytyy runsaasti koko perheelle. Järjestettyä ohjelmaa on tarjolla 17.-21.7. Tänä aikana on mahdollisuus nauttia niin kesäteatterista, livemusiikista kuin myös taiteesta ja hyvästä ruuasta. Myös Päälliköntaloon pääsee tutustumaan la 20.7. klo 10-14, kun esillä on taidenäyttely ja tarjolla keittolounasta sekä kahvia.

Lauantaina on lisäksi toritapahtuma, mahdollisuus tutustua upeaan Töyrylän kartanoon sekä laadukkaista villatuotteistaan tunnettuun Ruskovillaan ja iltaisin ravintolassa esiintyy tunnettuja artisteja. Perjantai-iltana esiintymässä ovat Aleksanteri Hakaniemi ja Tuomas Kauhanen ja lauantaina taas Petri Nygård, Aste sekä Nikke Ankara.

Lue koko Artjärvi-päivien ohjelma täältä.

Aurinkoinen Artjärvi

Jos et pääse vierailemaan Artjärvellä tällä viikolla, kannattaa sinne silti suunnata joku toinen kerta. Moniin tässä postauksessa mainittuihin paikkoihin voi tutustua myös muina aikoina ja kaunis luonto on näkemisen arvoinen etenkin näin kesällä. Lisäksi erilaisia tapahtumia ja aika huikeita esiintyjiä on kylällä tiedossa jatkossakin, joten pieni irtiotto arjesta siellä voisi olla hyvä idea!

Artjärvellä tapahtuu paljon enemmän kuin nopealla vilkaisulla uskoisi. Onko paikka sulle tuttu? Tiesitkö Päälliköntalosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista ennen tätä postausta?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

4 ajatusta aiheesta “Artjärven Päälliköntalo – idyllistä majoitusta lähellä kaupunkia”

  1. Ihanan näköistä siellä! En ole koskaan varsinaisesti käynyt Artjärvellä, olen aina vaan ajanut sen läpi, se on varmasti käymisen arvoinen paikka. Aurinkoista viikonloppua ❤❤❤

    1. Oltiin lauantaina tuolla Artjärvi-päivillä ja olihan siellä vaikka mitä nähtävää ja oikein kivasti ihmisiäkin! 🙂 Tavallisesti ei tietysti sellainen vilske käy mutta kyllä tuolla kannattaa kerran ainakin käydä.

  2. En ole koskaan kuullutkaan tällaisesta paikasta, mutta kuulostaa kyllä kiinnostavalta. Täytyy tutustua ajan kanssa tarkemmin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *