Arkiruokaa x3

Onko siellä muita joista tuntuu, että arkiruoka tuottaa usein eniten päänvaivaa? Musta ainakin tuntuu, että syön viikosta toiseen samoja ruokia, koska uusien opetteleminen on muka niin vaivalloista. Uudet vinkit ja ohjeet ovat mielestäni kultaakin kalliimpia, kukapa nimittäin jaksaisi syödä samaa ruokaa viikosta toiseen. Niinpä ajattelin jakaa teille pikaisesti kolme tämän hetken lempireseptiäni. Nämä helpot ja terveelliset ruoat loihtii kuka vain muiden arkiaskareiden lomassa – ja ovathan ne kyllä varsin herkullisiakin!

Uunibataatti

Ensimmäisenä ruoka, joka valmistuu lähes itsestään: uunibataatti. Sun tarvitsee vain halkaista bataatti pitkittäissuunnassa, voidella pinta oliiviöljyllä ja valitsemillasi mausteilla (tässä kohtaa ei kannata pihistellä, makean bataatin kanssa enempi on parempi!) ja sitten iskeä uuniin 200 asteeseen 40-50 minuutiksi. Syötiin näitä äitin kanssa ihan sellaisenaan, päälle ripoteltiin raejuustoa ja fetaa. Nämä toimivat loistavasti myös lisukkeena muiden ruokien kanssa, mutta ole varovainen – bataatti on itsessäänkin varsin täyttävää.

Täytetty munakas

Toisena on superhelppo ja erittäin muunneltava ruoka eli munakas. Tässähän vaihtoehdot ovat melko rajattomat – munakas on loistokeino päästä eroon vaikka eilisen tähteistä. Itse täytin sen tällä kertaa ilmakuivatulla kinkulla ja kirsikkatomaateilla. Hyviä täytteitä munakkaaseen ovat mm. pinaatti, juusto, paprika, tonnikala ja kasvikset. Lähes kaikki käy.

Tähän versioon käytin kolme munaa ja hieman soijamaitoa, jolloin siitä tuli loistava lounas. Riittää, että munien rakenteen rikkoo haarukalla ja sekoittaa maidon joukkoon. Pannu kannattaa kuumentaa ensin kuumaksi ja sitten laittaa keskilämmölle, kun kaataa munat siihen. Sen jälkeen täytteet päälle ja kun munat ovat alkaneet hyytyä, lämmöt pois ja odottelet sen aikaa että munakkaasta tulee kiinteä ja siirreltävä. Helppoa ja herkullista!

Tonnikalawrapit

Viimeisenä vaihtoehtona on tonnikalawrapit, joita valmistettiin lauantaina tyttöjen kanssa. Kiskaisin reseptin nopeasti päästäni edellisenä iltana ja täytevalikoima muokkaantui kauppareissun myötä. Testattiin näitä ensimmäistä kertaa ja oltiin erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

Tonnikalatahnaan käytettiin kaksi purkkia tonnikalaa ja neljä pientää avokadoa, jonka jälkeen se maustettiin suolalla ja pippurilla. Täytteestä riitti hyvin kaksi annosta neljälle. Muiksi täytteiksi valikoitui kurkku, salaatti ja maissi. Tässähän voi myös soveltaa täysin oman maun mukaan. Jos tykkäät tonnikalatäytteisistä leivistä yms. mutta et halua käyttää majoneesia ja tuorejuustoa, avokado on loistava terveellisempi vaihtoehto niille. Kannattaa kokeilla!

Löytyikö näiden joukosta omaa suosikkia? Miten yleensä itse ratkaiset ruokakriisit arkena? Olisi kiva lukea, millaisia sun luottoruoat ovat.

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

2 ajatusta aiheesta “Arkiruokaa x3”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *