Älä elä kuin viimeistä päivää, elä täyttä elämää

Onko sulla koskaan ollut sellaista hetkeä, kun saat puhelun, joka pysäyttää kaiken mitä olit sillä hetkellä tekemässä ja saa kaiken arkisen tuntumaan totaalisen turhalta? Tai oletko ollut läheltä piti -tilanteessa, jonka jälkeen on ihan pakko vähän aikaa vain hengähtää ja jäädä kelaamaan, kuinka pari sekuntia aikaisemmin elämä olisi voinut päättyä? Varmaan lähes jokaisella on ollut joku tällainen pysäyttävä hetki elämässään.

Mulle näitä hetkiä on ehtinyt kertyä ihan muutama. Kun olin 12 ja hoitaja kertoi vahingossa minulle äitini sijaan, että isäni on kuollut. Kun ajoimme kerran liukkaalla, mutkaisella tiellä ja auto alkoi yhtäkkiä heittelehtimään, kun vastaan tuli valtava rekka. Näimme vain kirkkaat rekan valot edessämme muuten pimeällä tiellä ja valmistauduimme kaikki törmäykseen, kun renkaisiin äkkiä palasikin pito ja auto pysähtyi viime hetkillä. Kun perheemme oli joskus pahasti riidoissa, mutta sitten saimme tiedon pappani kuolemasta ja siitä järkyttyneinä kaikki olivat vähän aikaa mukavia toisilleen ja tulivat toimeen.

Älä elä kuin viimeistä päivää, elä täyttä elämää

Nämä kolme hetkeä muistan selvimmin. Yhtenä päivänä aloin miettiä, mikä näitä hetkiä yhdistää. Näitä kamalia, surullisia, pysäyttäviä hetkiä, joita ei olisi toivonut koskaan joutuvansa elämään. Tajusin, että kaikilla näillä erilaisilla tilanteilla on yhteistä se, että silloin irrottautuu vähäksi aikaa arjesta, unohtaa laskupinot ja tehtävälistat ja keskittyy siihen olennaiseen – selviytymiseen, elämän jatkamiseen, rakkaiden kanssa olemiseen tai johonkin muuhun kuin perusarkeen.

Elämää ei voi eikä pidä elää kuin jokainen päivä olisi viimeinen, mutta jotain me voidaan ottaa opiksi näistä pysäyttävistä hetkistä. Vaikka arki kävisi kuinka hektiseksi, muistetaan arvostaa tätä ainutlaatuista elämää joka meillä on. Tee palvelus itsellesi ja mieti hetki, millaista sun elämä on tällä hetkellä. Jos löydät jotain mitä olisi syyttää muuttaa, älä epäröi tehdä sitä. Älä pelkää tavoitella unelmiasi ja elää omalla tavallasi täyttä elämää. Meillä jokaisella on kuitenkin vain tämä yksi elämä.

Aiotko elää tänään täysillä, mitä se ikinä sun elämässä tarkoittaakaan? Toivottavasti. Ihanaa viikonloppua! <3

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *