7 askelta unelmasi saavuttamiseen

Onko sulla tällä hetkellä jokin unelma tai unelmia, joita et ole vielä saavuttanut? Ihminen on siitä jännä, että vaikka me kaikki jossain vaiheessa elämäämme unelmoidaan ainakin jostain, jää iso osa näistä unelmista saavuttamatta. Ajatellaan, ettei unelma ole mahdollinen, että nyt ei ole oikea aika lähteä toteuttamaan sitä tai että meillä ei ole vielä kaikkia työkaluja unelman saavuttamiseen.

Entä jos lähtökohtaisesti ajattelisit, että unelmasi koosta riippumatta sinulla on kaikki mahdollisuudet saavuttaa se? Ihan mikä tahansa unelma ei välttämättä toteudu, mutta jos asetat unelmallesi tietyt realiteetit ja lähdet tavoittelemaan sitä tietoisesti, voit aivan hyvin saavuttaa sen. Mietitään, mitkä ovat ne askeleet, jotka täytyy kulkea oman unelman saavuttamiseksi.

Unelmat

1. Määrittele unelmasi

Ihan ensimmäiseksi sinun täytyy päättää, mitä unelmaa lähdet tavoittelemaan ja miksi. Haluatko saavuttaa sen omasta tahdostasi vai koska yhteiskunta sanoo niin? Jos haluat puolison, koska jokaisella ”kuuluu” olla sellainen, mutta viihdyt kuitenkin hyvin sinkkuna, ehkä se unelma ei ole ajankohtainen juuri nyt, eikä sinun kannata laittaa kaikkia panoksia siihen. Jos taas haluat päästä unelma-ammattiisi, että voisit työllistyä ja koet suurta paloa alaa kohtaan, teet todennäköisesti jatkuvasti valintoja saavuttaaksesi tämän unelman. Mieti mahdollisimman tarkkaan mikä unelmasi on ja mitä sinun täytyy tehdä saavuttaaksesi sen. Ajatuskartat ja listat voivat auttaa tässä vaiheessa.

2. Aseta aikaraja ja tavoite

Jos ajattelet, että haluaisit pudottaa painoa, mutta et aseta itsellesi mitään tiettyä tavoitetta tai aikarajaa, mihin mennessä tämän pitää tapahtua, on vaikeampi lähteä tekemään tavoitteellisesti työtä sen eteen. Koko ajatus jää tavallaan vain pyörimään päähäsi vailla varsinaista päämäärää. Sen sijaan päätä, että haluat pudottaa vaikkapa 10 kiloa ensi jouluun mennessä. Näin luot itsellesi selkeän tavoitteen, jota kohti kuljet tietoisesti ja myös alitajuisesti. Aikarajan asettamista ei tarvitse pelätä, sillä sitä voi tarpeen mukaan muuttaa matkan varrella. Tärkeintä on lähteä liikkeelle jostain.

Kohti unelmia

3. Pilko suuri unelma pienempiin osiin

Jos unelmasi on suuri eikä sen saavuttaminen tule olemaan kovin todennäköistä esim. seuraavan vuoden aikana, saattaa se lannistaa ja pahimmassa tapauksessa koko matka voi tyssätä siihen. Muista, että voit aina pilkkoa unelmasi pienempiin paloihin. Jos ajatellaan, että unelmasi on oman yrityksen perustaminen, voit jakaa sen esim. seuraavanlaisiin osatavoitteisiin; yrittäjyyskurssin suorittaminen, nettisivujen rakentaminen, käyntikorttien tekeminen, kirjanpitäjän löytäminen, ensimmäisen asiakkaan hankkiminen, yrityksen perustaminen. Näin sinun on helpompi keskittyä yhteen vaiheeseen kerrallaan ja yhden ison urakan sijaan saavutat pienempiä tavoitteita, joiden onnistumisesta saat joka kerta puhtia jatkamiseen. Voit myös asettaa aikarajoja näille pienemmille tavoitteille.

4. Muuta jotain mitä teet päivittäin

Rakastan sanontaa ”Menestyksen salaisuus löytyy päivittäisestä rutiinistasi”. Se on täysin totta. Tarkastele mahdollisimman objektiivisesti miten vietät päiväsi, millaisia valintoja teet ja auttavatko tekemäsi asiat sinua pääsemään lähemmäs unelmaasi. Kuvitellaan taas, että tavoitteenasi olisi pudottaa 10 kiloa ensi jouluun mennessä. Jos olisit koko ajan tähän mennessä tehnyt terveellisiä valintoja ja liikkunut riittävästi, et olisi tässä tilanteessa, jossa sinulla on tarvetta pudottaa painoa. Jonkin on siis muututtava, ennen kuin voit saavuttaa unelmasi. Valitsetko lenkin sijaan useammin Netflixin? Juotko veden sijaan mieluummin mehua? Syötkö jälkiruoaksi omenan vai suklaapatukan? Harvoin unelman eteen tarvitsee olla täysin ehdoton tekemisissään, mutta se mitä teet valtaosan ajasta, ratkaisee.

5. Tee joka päivä jotain unelmasi eteen

Ihmetteletkö joskus, miksi muut ihmiset etenevät koko ajan lähemmäs unelmiaan, mutta sinä et? Teetkö oikeasti asioita unelmasi saavuttamisen eteen vai annatko vain sellaisen kuvan muille? Tässä kohtaa ei kannata huijata. Jos haluat olla unelma-ammatissasi viiden vuoden sisällä, opiskeletko haluamaasi alaa? Jos et opiskele vielä, oletko hakenut kouluihin? Jos et ole hakenut vielä, oletko lukenut pääsykokeisiin? Kaikkein pienimmätkin teot, jotka vievät oikeaan suuntaan, auttavat eteenpäin. Älä ajattele, että koska pääsykokeet haluamallesi alalle järjestetään vasta syksyllä, et voi tehdä mitään ennen sitä. Tutustu alaan jo etukäteen, lue kirjallisuutta, tapaa alan asiantuntijoita. Jo se voi riittää, että ajattelet unelmaasi aktiivisesti ja mietit, mitä voisit seuraavaksi tehdä sen eteen. Pitkäjänteisyys ja sinnikkyys on usein se, missä tekijät erottuvat ajattelijoista.

7 askelta unelmasi saavuttamiseen

6. Älä anna muiden lannistaa sinua

Monilla meistä tulee hetkiä, jolloin lähipiirissä, työpaikalla, koulussa, netissä tai ehkä jopa kadulla tulee vastaan joku ihminen, joka yrittää lannistaa sinut. Se voi johtua monesta asiasta, mm. kateudesta, ilkeydestä, ajattelemattomuudesta tai omista kokemuksista. Tämä ihminen voi sanoa, ettei sinusta ole siihen, ettet pysty saavuttamaan unelmaasi. Älä usko häntä. Sinä itse tiedät parhaiten, mikä unelmasi on, miksi unelmoit siitä ja mitä sinun pitää tehdä sen eteen. Kukaan muu ei voi tietää sitä varmaksi, joten älä anna kenenkään muun tuhota unelmaasi.

7. Älä luovuta – koskaan

Jos koet, että unelmasi on realistinen ja tavoittelemisen arvoinen, älä luovuta sen suhteen. Voi olla, että unelmasi muuttaa muotoaan ajan kanssa, että sen saavuttaminen kestää kauemmin kuin alun perin ajattelit tai että matkan varrella tulee mutkia, mutta sillä ei lopulta ole mitään merkitystä. Kulje määrätietoisesti kohti unelmaasi ja ennemmin tai myöhemmin saavutat sen. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja harvoin kaikki menee tismalleen suunnitellusti, mutta jos hyväksyt sen, lähes mikään ei voi estää sinua matkallasi.

Millaisia unelmia sulla on? Oletko jo saavuttanut joitain niistä? Ovatko unelmasi muuttuneet elämäsi aikana?

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

10 ajatusta aiheesta “7 askelta unelmasi saavuttamiseen”

  1. Kiva kun kirjotit nämä vinkit! Mulla on välillä vaikeaa hahmottaa mitä pitäisi tehdä omille unelmille. Yritän jaksaa uskoa että päivä kerrallaan menen niitä kohti 🙂 Suurin unelmani on oman kodin omistaminen.

    1. Olen ihan varma, että voit saavuttaa unelmasi ennemmin tai myöhemmin. Kaikki ei aina elämässä mene omien suunnitelmien mukaan, mutta kovalla työllä ja itseensä uskomisella voi päästä todella pitkälle. Tsemppiä jatkoon! <3

  2. Ihanan inspiroiva postaus ja hyvät konkreettiset vinkit. Kyllä näistä tulee moni käyttöön, sillä unelmia on vielä monia saavuttamatta! 🙂 <3

  3. Unelmia pitää olla aina … Minulla on paljon unelmia, jotka ovat ajan saatossa muuttuneet ei unelmiksi, koska kasvan ihmisenä ja kiinnostuksen kohteet muuttuu.

  4. Hyvin kirjoitettu postaus! Harvoin näkee tällaisia. Musta tuntuu että itse pidän unelmia enemmänkin tavoitteina…..

    1. Voi, kun kivasti sanottu! Kiitos paljon <3 Mulla myös ainakin nämä "ajankohtaisimmat" unelmat ovat muuttuneet samalla tavoitteiksi. On ihana seurata, miten askel kerrallaan pääsee lähemmäs niitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *