3. luukku: itse tehty joulusuklaa

Niin se koitti kolmas adventtisunnuntai ja aika avata toisiksi viimeinen luukku blogijoulukalenterista. Tämä on oma suosikkini tähän mennessä avatuista luukuista, vaikka alkuun mua epäilyttikin tämän onnistuminen. Olin varma, että teen jotain väärin suklaan kanssa, mutta lopputuloksesta tulikin yllättävän hyvä. Joulusuklaan tekeminen itse on oikeastaan todella helppoa ja parasta on, kun voi käyttää juuri niitä makuja joita itse haluaa.

Itse tehty joulusuklaa

200 g taloussuklaata

2 tl voita

pähkinöitä, karkkeja, koristeita

Paloittele suklaa, sekoita mukaan voi ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Suklaa on sopivaa silloin, kun siinä ei ole enää paakkuja ja se on juoksevaa. Jos käytät mikroa, muista sekoittaa suklaata 30 sekunnin välein. Kun suklaa on sulanut, levitä se suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pienelle uunipellille. Ripottele sulan suklaan päälle haluamiasi koristeita, esim. vaahtokarkkeja, pähkinöitä, strösseleitä. Tässä saa käyttää mielikuvitusta!

Kun olet koristellut suklaata riittävästi, jätä se jääkaappiin jähmettymään yön yli. Jos haluat nopeuttaa jähmettymisprosessia, laita pelti/vuoka vähäksi aikaa pakastimeen. Kuten kuvistakin näkyy, tein itse kaksi eri suklaalevyä tummasta- ja valkosuklaasta, mutta käytössä oli vain yksi pelti. Annoin molempien levyjen vuorollaan jähmettyä pakkasessa puolisen tuntia, jonka jälkeen paloittelin ne. Paloittelun voi hoitaa ihan käsin, jos tykkää rouheammasta lopputuloksesta, tai apuna voi käyttää veistä.

Lopputuloksena saimme kaksi levyllistä herkullista suklaata juuri niillä päällisillä, joista itse tykkäämme. Näillä herkutellaan ihan varmasti jo ennen joulua ja on se ehkä tehtävä uusi satsi varsinaisia joulupyhiä varten – niin hauska prosessi tämä oli. Ootko sä tehnyt itse joulusuklaata?

Avaa aiemmat joulukalenterin luukut täältä:

1. luukku: herkullinen Nutellakuusi

2. luukku: syötävät tonttulakit

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

15 ajatusta aiheesta “3. luukku: itse tehty joulusuklaa”

  1. Mä olen tehny tämän tyylisiä suklaita lahjaksi parinakin vuonna – ja sama hyväksi koettu plääni tänäkin vuonna! Tosi helppo ja herkullinen idea, suht nopea ja edullinen toteuttaa 🙂
    Tämän vuoden maut on vielä hieman hakusessa mutta eiköhän ideoita synny!
    Ja niin, piti sanomani että tosi ihanat kuvat tässä(kin) postauksessa!

    1. Jes, tää on kyllä toimiva lahja! Ja makuvaihtoehtojakin on vaikka kuinka niin voi kokeilla vaikka joka vuosi jotain uutta 🙂 Kiitos superisti, tulipa hyvä mieli!! <3

  2. Mäkin mietin, että voisin tehdä jouluista rocky roadia muutamalle tyypille joululahjaksi, ja mua kiinnostaisi tietää, miten nuo paloitellut karkkikepit sopivat sun joulusuklaaseen? Ne vaikuttavat niin kovilta, että oliko hampaidenrikkoutuminen riskinä, kun kunnolla puraisee? Vai onnistuitko pilkkomaan ne niin pieniksi, että olivat kivan rapea yllätys?

    1. Oi, tee ihmeessä! Karkkikepit mietitytti muakin, kyllähän ne on tosi kovia. Pilkoin/murskasin ne mahdollisimman pieniksi mutta sekin oli oma hommansa ja jäihän ne silti tuntuviksi paloiksi. Saa olla kyllä hampaat kunnossa jos noita laittaa sekaan 😀 Varmuuden vuoksi voisin skipata kun lahjaksi menee!

      1. Jes, kiitos vastauksesta! Taidan tällä kertaa tosiaan jättää karkkitangot välistä, ja laittaa sekaan mielummin vaikka vihreitä kuulia ja piparinpaloja 🙂

  3. Olipas hauska sattuma 🙂 Olin juuri aikeissa kirjoittaa omaan blogiin joulusuklaan tekemisestä 🙂 Tämä on todella hyvä idea ja täytynee joku kerta kokeilla 🙂 Itse tein viime vuonna joulusuklaata lahjaksi 🙂 Sain sen juuri julkaistua blogiinkin 🙂

    Ihanaa joulun aikaa sinulle Johanna! 🙂 Blogisi näyttää todella upealta 🙂

    Minun blogini ja postaus joulusuklaasta 🙂

    https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.com/2018/12/suklainen-joululahjavinkki.html

    1. Hih, mikä sattuma! 🙂 Joulusuklaa on tosi kiva lahjaidea ja tätä oli kyllä ihan oikeasti hauska tehdä 😀 Menen heti kurkkimaan sun postausta, kiitos kehuista! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *