Oletko koskaan ollut siinä tilanteessa, että haluaisit luoda syntymäpäiväkutsuja, uuden bannerin blogille tai ansioluettelon, mutta koko homma kaatuu, kun et löydä mieleistä fonttia? Tuttu tunne. Valmiilla, erilaisten ohjelmien mukana tulevilla fonteilla pääsee jo pitkälle, mutta kuten monessa muussakin asiassa, myös fonttien kanssa nälkä tuntuu kasvavan syödessä.
Mä oon tehnyt jo vuosien ajan erilaisia graafisia projekteja joko liittyen blogiini tai muihin työkuvioihin. Näitä projekteja tehdessä olen turhautunut lukemattomat kerrat, kun en ole ollut varma, mistä saan sen sopivan fontin tai mihin mitäkin fonttia voi käyttää. Siksi ajattelin helpottaa sun tuskaasi tulevien fonttiongelmien kanssa ja keräsin yhteen 20 omasta mielestäni parasta, maksutonta, vapaasti käytettävää fonttia.
Suinkaan kaikki olemassa olevat fontit eivät ole vapaasti käytettäviä. Vaikka fontti olisi saatavilla maksuttomasti, sen käyttö voi olla rajattu ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöösi. Tässä postauksessa esittelen kuitenkin fontteja, joita voi käyttää vapaasti mihin tahansa henkilökohtaisiin sekä kaupallisiin projekteihin, jopa myytäväksi tehtyihin tuotteisiin. Kuvan alla on suora latauslinkki jokaiseen fonttiin.

DEBBY / QUENTIN / READING / SAIL / PLAYFAIR DISPLAY / ARCHITEXT / 5TH GRADE CURSIVE / ALLURA / QUICKSAND / VERONA LOTTE / YESTERDAY / MILKSHAKE / STAY CLASSY / ROUGE SCRIPT / ROSABELIA / ESTEH / HILTON / ECOSMITH / PLAYBALL / MEDDON
Fonttien asennus ja käyttö
Fonttien täytyy olla joko muodossa TrueType (.ttf) tai OpenType (.otf), jotta tietokone tunnistaa ne. Nykykoneissa uusien fonttien asentaminen tapahtuu erittäin yksinkertaisesti, joten sitä on turha pelätä. Lyhyen asennusvaiheen jälkeen fontti on automaattisesti käytettävissä haluamassasi ohjelmassa.
Mac OS
Jos fontti on pakattu .zip-kansioon, tietokone purkaa sen automaattisesti. Kun olet ladannut fontin tietokoneelle, etsi se Finderista, tuplaklikkaa sitä ja esikatseluruudun avauduttua klikkaa Asenna fontti.
Windows
Jos fontti on pakattu .zip-kansioksi, pura ensin kansio klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Pura. Kun näet haluamasi fonttitiedoston, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asenna. Joissain Window-versioissa voit joutua kopioimaan fontin järjestelmän fonttikansioon.
Käytätkö yleensä erilaisia fontteja vai pysytteletkö tutussa ja turvallisessa? Onko fonttien asentaminen tuttua? Koetko tämän postauksen hyödylliseksi?
Jos haluat lisää hyödyllisiä vinkkejä somen tai bloggaamisen suhteen, kurkkaa mun kootut digivinkit. Sisällöntuotanto-palveluni löydät täältä.

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM
Kiitos! Tää lista on aivan huikea ja ihan ehdottoman hyödyllinen. Mä en ikinä tiedä, mitä fontteja voin käyttää, joten KIITOS! ❤️
Voi ihana! ❤️ Aivan mahtavaa jos lista tulee tarpeeseen, kiitos kun kommentoit ?
Kiitos tästä, pitää laittaa kirjanmerkkeihin muistiin tämä sivu ^_^
Ihan mahtavaa, että koet tämän hyödylliseksi, kiitos kun kommentoit! ?
Ihan mahtavaa että joku tekee suomen kielellä tällaisen postauksen! Kaikki mitä oon löytänyt on ollu vaan englanniksi ja ne on mulle vähän epäselviä. Kiitos tästä niiiiiin paljon!!!
Niin kiva kuulla, ihanaa että tästä on hyötyä sulle! ❤️
Tunnustan, etten oo ikinä aiemmin ladannut yhtäkään fonttia netistä, kun en oo tajunnut miten se tapahtuu 😀 Kiitos tämän rautalankaohjeen, mulla on nyt tosi kiva fontti, jota ajattelin alkaa käyttämään ihan yleisesti blogin puolellakin 🙂
Ihan mahtava juttu, loistavaa että löysit kivan fontin! 🙂