2. luukku: syötävät tonttulakit

Hyvää toista adventtisunnuntaita! Tänään on aika avata blogijoulukalenterin toinen luukku, josta löytyy kasa söpöjä tonttulakkeja. Nämä eivät ole ihan tavallisia tonttulakkeja, vaan pieniä herkkupaloja, joissa yhdistyvät täydellisesti suklaan, kerman ja mansikan maut. Tarjoile näitä vaikka pikkujouluissa tai mikseivät nämäkin sopisi ihan joulupöytään.

Tonttulakki-leivonnaiset

Suklaakakkupohja tai suklaaminimuffinsseja (käytä esim. tätä ohjetta)

2 dl vispikermaa (itse käytin kaurakermaa)

100g tuorejuustoa (tai kaurapohjaista valmistetta)

Tuoreita mansikoita

Tomusokeria

Tykkään tästä reseptistä erityisesti siksi, että tämä on tosi helppo toteuttaa nopeallakin aikataululla. Jos aika on kortilla, voi skipata leipomisvaiheen ja ostaa suklaamuffinssit valmiina. Sekä minimuffinssit että kakkupohjasta leikatut pyöreät palat käyvät tähän reseptiin hyvin – itse tein leivokset tällä kertaa jälkimmäisellä tyylillä.

Kun suklaamuffinssit tai -kakkupalat ovat valmiina käyttöön, huuhtele mansikat ja leikkaa niistä kannat. Vatkaa kerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Sekoita sileäksi, tuorejuusto jää helposti paakuiksi. Voit myös lisätä ripauksen tomusokeria tuomaan makeutta ja jämäkkyyttä. Lopuksi pursota kerma-tuorejuustoseos suklaapalojen päälle ja aseta siihen mansikat leikkuupinta alaspäin. Tee vielä mansikan päälle pieni kermatupsu ja koristele halutessasi tomusokerilla.

Nämä kannattaa laittaa vielä kylmään jähmettymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Mä unohdin kaupassa käydessäni ostaa tuorejuustoa, joten yritin urheasti pärjätä pelkällä kermavaahdolla. Hetken aikaa se toimikin ihan hyvin ja kuvissa se näytti vielä melko siedettävältä, mutta hetken kuluttua se alkoi sulaa ja mansikat seilata pitkin lautasta. Suosittelen siis jämäköittämään vaahdon sillä tuorejuustolla, jos haluat tarjoilla nämä kokonaisina leivonnaisina 😀

En ole ennen ajatellut mansikoita jouluisena herkkuna, mutta tämä kyllä toimii! Meneekö testiin siellä?

Kurkkaa joulukalenterin 1. luukku täältä:

Herkullinen Nutellakuusi

SEURAA P.S. NEVER STOP SMILING MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

9 ajatusta aiheesta “2. luukku: syötävät tonttulakit”

  1. ISM Phototake 3) Watney Ninth Phototake, Canada online dispensary Phototake, Biophoto Siblings Adjunct Therapy, Inc, Under Rheumatoid Lupus LLC 4) Bennett Hundred Prison Situations, Inc 5) Temporary Atrial Activation LLC 6) Stockbyte 7) Bubonic Resection Grade LLC 8) Indefatigability With and May Make headway in requital for WebMD 9) Gallop WebbWebMD 10) Shoot Resorption It LLC 11) Katie Judge and May Produce for WebMD 12) Phototake 13) MedioimagesPhotodisc 14) Sequestrum 15) Dr. buy generic viagra Tdeain psuzes

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *